Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Mina ]

16. 09. 2021. 15:05 >> 15:06

BJELOPOLJSKI ODBOR SD-A

Predložili Šehovića za predsjednika partije

Opštinski odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja jednoglasno je za novog predsjednika partije predložio Damira Šehovića.

Predsjednik SD-a Ivan Brajović je ranije saopštio da se neće kandidovati za novi mandat.

Brajović je kazao da je opozicioni dogovor o potrebi kreiranja evropske platforme odgovor na sve prisutniju fašizaciju društva i pokušaj urušavanja dostojanstva i ugleda Crne Gore od aktuelne vlasti.

On je, na sjednici Opštinskog odbora SD Bijelog Polja, kazao da se Crna Gora našla na istorijskoj raskrsnici, na kojoj bi je „pogrešno prestrojavanje“ skupo koštalo i ozbiljno dovelo u opasnost građanski karakter društva.

„Zato je krajnje vrijeme da se sva civilizovana, pristojna, građanska Crna Gora okupi, kako bi zaštitila svoju slobodu i suprotstavila se velikodržavnom projektu koji ima za cilj da od nje napravi državu ljušturu, bez suštine, koja bi služila tuđim a ne sopstvenim interesima“, kazao je je Brajović.

Potpredsjednik SD, Damir Šehović je saopštio da je više nego očigledno da Vlada nije ispunila nijedno obećanje.

„Od „ekspertske“ Vlade građani Crne Gore nijesu vidjeli gotovo ništa. Umjesto reformi svjedočimo nazadovanju u svim oblastima, a umjesto vraćanja slobode koja e na sva zvona obećavana, vratili smo se u nacionalne i vjerske torove karakteristične za 90-te godine", rekao je on.

Prema njegovim riječima, najgore od svega je to što je Vlada umjesto da bude ljubomorni čuvar, postala najveća prijetnja građanskim, sekularnim i antifašističkim vrijednostima.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša je, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, ukazao na važnost insistiranja na životnim temama.

„Jedna smo od rijetkih partija koja, uprkos javnom diskursu prepunom pretjeranog političkog naboja, promoviše drugačiju političku kulturu, ali i fokus stavlja na ekonomske i socijalne izazove, jer od njihovog adekvatnog rješavanja građani mogu da imaju konkretnu korist“, zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније