Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

16. 09. 2021. 16:34   >>  16:38 8

GP URA

"Da li Bečić napušta evroatlantski kurs?"

Izbor Tužilačkog savjeta i reforme u tužilaštvu nijedan politički subjekat ne smije uslovljavati političkim kalkulacijama i apetitima, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz GP URA pitali su lidera Demokrata Aleksu Bečića da li njegov potpis i dalje stoji na Sporazumu iz 9. septembra prethodne godine i da li napušta evroatlantski kurs.

“Imajući u vidu da je novi dogovor sklopio sa partijama koje su se tom sporazumu najviše protivile”poručuju iz GP URA, reagujući na saopštenje Demokrata.

Iz URE poručuju da su ponovili uvijek jasne principe učestvovanja i vršenja vlasti za šta su, kako dodaju i dobili povjerenje građana na izborima.

Iz GP URA, Fronutu poručuju da, kako kažu, ne zavarava javnost da je URA na sastanku parlamentarne većine dala podršku dogovoru aktuelne većine koji nije na osnovama sporazuma od prethodne godine.

„Od toga sporazuma nećemo otići ni pedalj, a ako možete na drugim osnovama da vršite vlast i za to, zajedno sa Demokratama, imate većinu, srećno bilo. Pošto Zakon o porijeklu imovine ulazi u završnu fazu pripreme, svi su se okrenuli protiv URE“, poručili su iz te stranke.

Pitaju Demokrate i da li su, ukoliko poštuju sporazum iz 9. septembra prethodne godine, za ekspertsku rekonstrukciju Vlade.

„Izbor Tužilačkog savjeta i reforme u tužilaštvu nijedan politički subjekat ne smije uslovljavati političkim kalkulacijama i apetitima. Vi to upravo radite u dosluhu sa političkom grupacijom sa kojom sada očigledno dijelite jednake poglede na buduće političke procese. Sve je legitimno, ali dobro je da to građani konačno i znaju“, poručuju iz URE Demokratama.

„Pritom apsurdno je da nam o zapošljavanju govori partija koja je u potpunosti preuzela model djelovanja DPS-a i koja je prepoznata kao novi šampion partijskog zapošljavanja. Interesnatno je da su Demokrate upravo bili protivnici pristupa demonopolizacije koje je imao za cilj da se ni u jednom sektoru u sistemu ne stvaraju partijski feudi ali i principa depolitizacije po dubini“, navode iz URE.

Pitaju Demokrate koliko su ljudi zaposlili u energetskom sektoru i šta znače ugovori o preuzimanju radnika.

“Koliko ste vaših odbornika preuzeli u preduzeća kojima rukovodi vaš kadar. SD i SDP bi vam pozavidjeli na koji način stvarate partijske feude u važnim državnim organima i preduzećima“, zaključuje se u saopštenju URE.

Poslanica GP URA Božena Jelušić ranije danas poručila je da GP URA čvrsto stoji pri svim tačkama Sporazuma o formiranju vlasti od 9. septembra prošle godine. Dogovor Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore o rekonestrukciju Vlade novi je politički momenat i, kako dodaje Jelušić, sada je sve moguće od novih izbora do nekog drugog rješenja.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније