Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B ]

16. 09. 2021. 19:27   >>  19:30 1

ĐUKANOVIĆ U HR

Sačuvaćemo CG od opasnih eksperimenata

Bez obzira na sve izazove i aktuelne probleme na unutrašnjem planu, uvjeren sam da ćemo se izboriti i sačuvati građansku, multietničku i sekularnu, demokratsku Crnu Goru od opasnih eksperimenata, koji imaju kapacitet da ugroze i stabilnost regiona, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem, u Zagrebu.

Plenković je, kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, izrazio zadovoljstvo prilikom da s njim razgovara o evropskim aspiracijama Crne Gore i pitanjima koja su važna za državu i region.

On je kazao da sa zabrinutošću i interesovanjem  prate dešavanja u našoj zemlji i zato je i ovaj susret, kako je naveo, važan da bi se upoznali sa aktuelnim procesima. Ponovio je snažnu podršku Hrvatske evropskom
putu Crne Gore, susjedne, prijateljske države i saveznice u NATO.

U tom smislu, kako se navodi u saopštenju, potvrdio je spremnost za podršku našim strateškim ciljevima na relevantnim međunarodnim adresama.

Đukanović je uz zadovoljstvo susretom u Zagrebu i zahvalnost za pažnju i raznovrsnu pomoć koju Hrvatska ukazuje, naglasio značaj zajedničkog djelovanja u privlačenju pažnje naših partnera u NATO i EU u pravcu zaustavljanja retrogradnih ideja i politika na ZB.

Zajednički je, dodaje se, visoko ocijenjen kvalitet bilateralne saradnje, uz podsticaj daljem ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju.

"Na kraju otvorenog i naglašeno prijateljskog razgovora, predsjednik Đukanović i premijer Plenković su se saglasili da za jedan broj pitanja od zajedničkog interesa treba uložiti dodatni napor na bilateralnom planu kako bi se došlo do obostrano prihvatljivih rješenja", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Nakon sastanka Đukanovića i Plenkovića, uslijedio je susret delegacija i zvanični ručak , na kojem su bili i ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Gordan Grlić Radman  i Davor Božinović, kao i bivši ministar vansjkih poslova  i Plenkovićev savjetnik Mate Granić, i bivši glavni pregovarač za pristupanje Hrvatske EU, savjetnik Vlado Drobnjak.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније