Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

17. 09. 2021. 10:53 >> 10:54
3

TRAŽE PRIVREMENU VLADU

Predsjedništvo LP: Izbori jedino rješenje

Predsjedništvo Liberalne partije konstatovalo je da je Crnoj Gori hitno potrebna privremena Vlada čiji će zadatak biti obuzdavanje aktuelne krize i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora koji su, kako su kazali, jedini održiv način izlaska iz permanentne nestabilnosti u kojoj se nalazi država.

Predsjedništvo LP održalo je sjednicu na kojoj je razmatralo aktuelnu društveno-političku krizu, bezbjedonosnu, ekonomsku i zdravstvenu situaciju usljed epidemije.

"Iskazana je zabrinutost zbog svojevrsne hajke i evidentnog pokušaja pritiska na rukovodstvo Liberalne partije koje sprovodi aktuelna Vlada. Privođenje u policiju istaknutih članova LP na čelu sa predsjednikom Popovićem, na nepriličan način, zbog boravka na Cetinju i podrške obespravljenom narodu ne može se nikako drugačije tumačiti. LP kao nepokolebljivi kritičar i oponent ove vlasti nastaviće, uprkos tome, i dalje takvo svoje političko djelovanje", saopšteno je iz Liberalne partije.

Poručeno je da je Crna Gora u veoma rizičnoj ekonomskoj situaciji.

"Od dolaska nove Vlade do danas bez posla je ostalo preko 12.000 ljudi, što znači čak 1.000 ljudi svakog mjeseca ostaje bez posla i ne nazire se kraj takvom trendu", ističu iz LP.

Istovremeno, kako su naveli, epidemiološka situacija je zabrinjavajuća.

"Crna Gora je rekorder u Evropi po broju zaraženih i umrlih od korona virusa, zdravstveni sistem je pred kolapsom a mjere gotovo da ne postoje u praksi, dok najviši državni funkcioneri na čelu sa premijerom i ministarkom zdravlja, daju samo loš primjer građanima stalnim kršenjem mjera koji sami donose. Uz nepostojanje bilo kakve kampanje za vakcinaciju građana, osnovano se brinemo za budućnost zdravlja nacije", navode iz LP.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније