Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

17. 09. 2021. 12:50 >> 12:54
3

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

Poruke SAD-a i Velike Britanije za Uru podstrek

Iz GP Ura kazali su da ih raduje što crnogorski ključni NATO partneri prepoznaju ostvarene rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

To su u svom autorskom tekstu istakle ambasadroke SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke i ambasadorka Velike Britanije, Karen Medoks.

"Posebno smo ohrabreni stavom u vezi sa nalaženjem ravnoteže u ostvarivanju vjerskih prava i građanskih sloboda prilikom ustoličenja mitropolita SPC, u jednom izuzetno teškom društveno-političkom kontekstu", kazala je politička direktorka Ana Novaković Đurović.

Ističu da je potvđeno i ono na čemu URA insistira mjesecima, a to je, dodaju, uspostavljanje profesionalnih institucija u tužilastvu i pravosuđu.

"Formiranje Tuzilačkog savjeta, koji je za URU jedan od ključnih pripriteta, bio bi prvi važan korak na ovom putu", dodala je Novaković Đurović.

Ovakve poruke, kako su kazali, za Uru su veliki podstrek da nastavimo u pravcu stvaranja svih preduslova za uspostavljanje vladavine prava u Crnoj Gori, na jasnom evroatlantskom kursu koji nema alternativu.

"URA je odabrala da se bavi suštinskim pitanjima za razvoj našeg društva, među kojima svakako nijesu najvažnija pitanja identiteta, koja u Crnoj Gori samo produbljuju nedopustive podjele", zaključila je Novaković Đurović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније