Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

17. 09. 2021. 14:48   >>  14:48 12

ĐUKANOVIĆ - MILANOVIĆ

CG da se razvija kao demokratska, sekularna i proevropska država

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavili su danas bilateralne razgovore o odnosima dvije države tokom sastanka održanog na Brionima.

"Drugi dan zvanične posjete predsjednika Đukanovića Republici Hrvatskoj bio je prilika i za dodatnu razmjenu mišljenja i stavova dvojice predsjednika o pregovorima Crne Gore za članstvo u EU. Predsjednik Milanović je apostrofirao podršku Republike Hrvatske evropskom putu naše države", saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Bilo je riječi i o situaciji u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu.

"Predsjednik Đukanović je kazao da ce Crna Gora nastaviti da se razvija kao demokratska, sekularna i proevropska država. Milanović je naglasio kako će Republika Hrvatska podržati takva nastojanja Crne Gore jer je to važno i za Hrvatsku kojoj je Crna Gora susjed i partner u NATO savezu", navodi se u saopštenju.

Milanović je organizovao za Đukanovića obilazak znamenitosti na Brionima i krstarenje uz obalu Istre, a današnjim razgovorima završena je dvodnevna zvanična posjeta crnogorskog predsjednika Hrvatskoj.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније