Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

20. 09. 2021. 11:22   >>  11:28 2

MILAČIĆ

Rekonstrukcija Tužilaštva važnija od rekonstrukcije Vlade

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet je svih prioriteta i zato kompletiranje Tužilačkog savjeta ne smije da čeka ništa, pa ni eventualnu rekonstrukciju Vlade, ocijenio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

kako je istakoa u saopštenju, dok je trenutno najaktuelnija tema rekonstrukcija Vlade, Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i dalje vedri i oblači crnogorskim tužilaštvom, nezakonito pušta na slobodu čak i one koji napadaju službena lica, a njegovo Tužilaštvo i dalje melje ogroman broj građana koji nijesu na radaru političara i medija.

"Rekonstrukcija Tužilaštva u ovom društveno-političkom trenutku daleko je važniji proces od rekonstrukcije Vlade, jer i osnaživanje upravo te Vlade, pa i države, direktno je povezana sa promjenama u Tužilaštvu i početkom suštinske borbe protiv kriminala. Nesporno je da Vladu u određenim resorima, uz učešće čitave parlamentarne većine i aktivnu komunikaciju sa samom Vladom, treba ojačati, ali taj proces nikako ne treba podrediti daleko važnijem procesu po građane, a to je ojačavanje i oslobađanje Tužilaštva. Da se ovolika energija parlamentarne većine, koliko se ulaže u proces pod nazivom rekonstrukcija Vlade, ulaže u proces kompletiranja Tužilaštva već bi imali puni sastav Tužilačkog savjeta, a Milivoje Katnić bi već bio politička prošlost. Da li je lakše postignuti dogovor parlamentarne većine oko jednog čovjeka, oko koga postoje sporenja u pogledu Tužilačkog savjeta, ili postignuti dogovor oko kompleksnog procesa tkz rekonstrukcije Vlade koji podrazumijeva usaglašavanje velikog broja kompleksnih pitanja, o prirodi rekonstrukcije, o broju ministarstava koja treba unapređivati, o kadrovskim rješenjima i o brojnim drugim pitanjima koja realno zahtijevaju vrijeme, a Crna Gora ni dana više ne može da čeka promjene u Tužilaštvu", navodi Milačić.

Zapitao je da li neko misli da je građanima važnije ko će i iz koje partije zauzeti neko ministarsko mjesto, od toga da li će se građani osjećati sigurnije kroz proces reforme Tužilaštva?

"Prava Crna Gora ponavlja da nemamo ništa protiv osnaživanja Vlade u pojedinim resorima – podsjetimo da je Ministarstvo pravde bez ministra – dakle, postoji i realna potreba za promjenama u Vladi u određenim segmentima, ali želimo da istaknemo da ovo nije ni približno važno za Crnu Goru koliko slobodno Tužilaštvo i pravda za sve. Stoga, najdobronamjernije pozivamo kolege iz parlamentarne većine, da svu svoju energiju usmjerimo na komletiranje Tužilačkog savjeta, što, ako ima volje, možemo uraditi maltene odmah", kazao je Milačić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније