Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

20. 09. 2021. 15:01 >> 15:07
15

PKS

Pozvali sve na "crnogorski dogovor"

Patriotsko komitski savez pozvao je sve partije, intereltualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na crnogorski dogovor, kojim bi se zaboravile sve dosadašnje nesuglasice, optužbe i nadgornjavanja, do okončanja rušenja, kako su istakli, odnarođene vlasti.

Ovo je, kako ističu, posebno potrebno nakon najava mitropolita Joanikija, o namjeri gradnje kapele na Lovćenu i uvođenja vjeronauke u školama.

"Pozivamo sva udruženja dijaspore, da se u svojim sredinama organizuju i javno podrže pravo Crne Gore da u 21.vijeku bude sekularna i građanska država svih, te da tako animiraju javnost država u kojima žive na opasnu i tešku situaciju u domovini. Pozivamo građane da podrže svaki crnogorski dogovor i da zajedno doprinesemo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao krajnjeg cilja, na kojima bi porazili ove nacionalističke i asimilatorske snage, koje Crnu Goru guraju u propast, i to ne samo u nacionalnom, već i svakom drugom smislu - egzistencijalnom, zdravstvenom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom. PKS, kao suštinski građanska partija, smatra da ove opasne namjere, koje će biti realizovane uz zloupotrebu policijskog aparata države, ne smiju nas sačekati nespremni", poručeno je sa sjednice Predsjedništva PKS-a.

Na sjednici je analizirana politička situacija u zemlji i zaključeno da je Crna Gora, odlukama vlasti, dovedena na ivicu trpeljivosti zbog planiranih i organizovanih poteza i odluka, kako ističu, uperenih protiv crnogorske samobitnosti i identiteta.

"Međunarodna zajednica, posebno Evropska unija, ne daje dovoljno podrške borbi za univerzalna ljudska i građanska prava, posebno pravo na slobodu vjeroispovijesti nacionalnih Crnogoraca, niti u dovoljnoj mjeri razumije opravdani bunt u državi", smatraju u PKS.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније