Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

21. 09. 2021. 07:28 >> 07:29
6

OMERAGIĆ SAOPŠTIO

BS nije pozvana u rekonstruisanu Vladu

Bošnjačka stranka nije dobila nikakav poziv za razgovor ili bilo kakvo učešće u rekonstruisanoj Vladi kako se posljednjih dana pominje u medijima, kazao je Pobjedi portparol te partije Adel Omeragić. 

On je pojasnio da i ako još uvijek nema konkretnog prijedloga, u BS su otvoreni za razgovore, kako je rekao, ne samo sa predstavnicima vlasti, već sa svim političkim subjektima.

"Smatramo da je društvu u ovom trenutku izuzetno potreban dijalog. Imamo period podignutih tenzija, period političke nestabilnosti. Svjedočimo jednoj velikoj krizi na političkoj sceni Crne Gore i Bošnjačka stranka je zaista spremna da da svoj doprinos u pravcu razrješenja krize", kazao je Omeragić.

Istakao je da ni među samim pripadnicima aktuelne većine ne postoji konsenzus oko toga što je rješenje.

"Demokratski front i Demokrate su stava da se ide u pravcu rekonstrukcije na način što bi političari ušli u Vladu, a sa druge strane Ura i premijer Zdravko Krivokapić kažu da bi trebalo nastaviti sa ekspertskim konceptom", ocijenio je Omeragić.

Komentarišući koncept ekspertske vlade, Omeragić je podsjetio na stav Bošnjačke stranke od prošle godine kada su ocijenili da se takvim modelom vladajuća većina upušta u eksperiment, za koji kaže da se pokazao kao nefunkcionalan.

"Jasno je da građani nijesu zadovoljni radom ove Vlade ni na planu ekonomije, ni na planu javnog zdravlja, infrastrukture. Tek krajem juna smo usvojili budžet za tekuću godinu. Iz tog razloga ponavljam da je Crnoj Gori potreban dijalog svih političkih subjekata da vidimo u kom pravcu treba da se kreće država, a da nikako ne skrene sa kursa evropskih vrijednosti", naglasio je portparol BS.

BS će, dodao je, uvijek biti partner svim onim subjektima koji se zalažu za evropske vrijednosti.

"Zaista vidim prostor da u budućnosti dobijemo vladu koja će biti stoprocentno na evropskom kursu i da konačno krenemo u pravcu razvoja", zaključio je Omeragić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније