Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

22. 09. 2021. 09:21 >> 09:22
1

ŠĆEPANOVIĆ

Vlada uz sve opstrukcije uradila više nego se očekivalo

Profesorica Prirodno-matematičkog fakulteta UCG Mara Šćepanović, ocjenjuje da je premijer Zdravko Krivokapić bio uslovljen da rekonstruiše Vladu, te da je ta Vlada u ovakvim uslovima kada se ne zna ko joj je više stavljao klipove u točkove, uradila maksimum, i mnogo više nego što se očekivalo.

"Krivokapiću smo dali podršku za to, a on je imao pravo da da svoje mišljenje o ekspertim. Ta Vlada je dala svoj maksimum u uslovima kada se ne zna ko joj više radi o glavi da li opozicija koja je ispod svakog nivoa ili partije iz pobjedničke partije. Vlada ovakva kakva je, po mom mišljenju, dala je svoj maksimum, očekivala sam i gore i manje", kazala je Šćepanović, u Jutarnjem programu RTCG.

Što se tiče inicijative o smjeni ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića zbog non pejpera, Šćepanović podržava ministra.

Ona je istakla da je on sa ministarkom Vesnom Bratić bio dio delegacije u Bernu, gdje su predstavili intencije da Crna Gora bude regionalni centar jednom međunarodnog instituta koji bi okupljao naučnike za održive tehnologije. Odnosno uvođenje hadronske terapije u liječenju kancera, čiji bi centar mogao biti u Crnoj Gori.

"Naša intencija je da u Crna Gora bude taj cetar. Vlada je napravila tim koji je napravio sve uslove da bi se mogli kandidovati za to mjesto, a to bi bio benefit za cijelu državu, i nadam se da će i pozicija i opozicija se udružiti kako bi ovaj projekat realizovali. Bivša ministarka je prihvatila tu ideju i mi pokušavamo da nastavimo taj projekat", kazala je Šćepanović.

Ona je istakla da su događaji u Cernu bili izazvani od opozicije, od organizovane kriminalne grupe, koja ne želi da ode tamo gdje joj je mjesto i da vrati ono što je uzeo od svih nas.

Što se tiče smjene direktorice Monstata, Šćepanović ne vidi zašto je to iznenađenj.

"Najtužnije je što je prethodna vlast za 30 godina uspjela da donese zakone, a većina tih zakona je pisane za njih same. Sjećamo se njenih analiza da je dva eura dovoljno za preživljavanje, prošle godine nijednu informaciju nijesmo mogli da dobijemo iz te institucije. To je jedno potpuno političko tijelo, vođeno direktoricom koja je vrlo involvirana u sve što se dešava u organizovanoj kriminalnoj grupi, pa je njeno čuđenje vrlo interesantno", kaže Šćepanović.

Izjave Udruženja državnih tužilaca da im je ugrožerad i da je indikativno ćutanje vlasti, vidi kao licemjerno.

"To je isto kao što su ti tužioci ćutali kad su napadali novinare na svojim zadacima, i oni se sad čude i oni su ugroženi u obavljanju svojih poslova", kaže Šćepanović.

Komentarišući epidemiološku situaciju, ona je istakla da sve zavisi od građana i njihovog poštovanja preporuka. Kako je dodala mladi se ponašaju neodgovorno i apelovala da se sjete onih koji su ih podizali i kojima takvim ponašanjem ugrožavaju život.


Otužni su svi naslovi i već duže ništa pozitivno se ne može naći u štampi

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније