Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

22. 09. 2021. 10:18 >> 10:47
5

SNP

"Živković se priklanja DPS nacionalizmu"

Socijalistička narodna partija Crne Gore reagovala je na izjavu poslanika DPS-a Danijela Živkovića optužujući ga da se priklanja interesnom nacionalizmu, koji, kako kažu, ne može donijeti ništa dobro našoj državi.

Živković je juče kazao da je inicijativa Socijalističke narodne partije (SNP) o pokretanju postupka da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav, nastavak promašenih ideja vladajuće većine.

Iz SNP-a odgovaraju da Živković sve više brani nešto što se odbraniti ne može.

“Koliko je njegova uloga u toj odbrani jadna i besmislena govori činjenica da je Živković spreman da napadne SNP, prvu partiju koja se suprotstavila DPS-u, i to u vrijeme kada je to bilo mnogo teže uraditi nego danas, i nastavila da bude na tom putu duže od dvije decenije”, poručuju iz SNP-a reagujući da izjavu Živkovića da je njegova inicijativa promašena.

“Plaši se mladi Živković ove „promašene“ inicijative SNP-a jer zna da je njegov šef zloupotrijebio svoja ustavna ovlašćenja i podstakao na pobunu Cetinjane i druge građane Crne Gore, a sve sa ciljem da spriječi ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Na sreću većinske Crne Gore, nije im uspjelo, a ovaj klasičan pokušaj puča ostaće zabilježen kao još jedan od nedostojnih postupaka Demokratske partije socijalista i njenog lidera”, poručuju iz SNP-a.

Živkovića podsjećaju da je DPS izgubila vlast.

“Živimo u sekularnoj državi u kojoj su vjerska prava garantovana i zaštićena. Umjesto da kao mladi čovjek zagovarate EU vrijednosti, Vi se priklanjate DPS nacionalizmu, u prevedenom interesnom nacionalizmu, koji ne može donijeti ništa dobro našoj državi”, kažu u SNP-u.

Na kraju, Živkoviću poručuju da ne brinet o SNP-u, već da pogleda u svoje dvorište.

“Posebno kakva Vas budućnost čeka u propalom i prevaziđenom DPS-u. Podsjećamo da se radi o partiji koja je pretrpjela toliko izbornih poraza u posljednjih godinu dana, da njeni funkcioneri Boga mole da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora iako ih uporno traže”, zaključuje SNP u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније