Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: rtcg.me [ I. P. ]

22. 09. 2021. 20:47   >>  20:54 8

NIMANBEGU

Teško da će nam premijer ponuditi nešto novo

Lider Force Genci Nimanbegu kazao je da strahuju kako će ishod razgovora s manjinama da budu dio rekonstruisane Vlade Crne Gore biti isti kao i prošle godine, kada je mandat bio današnji premijer Zdravko Krivokapić.

Naime, da budu dio Vlade i danas su pozvane manjinske partije. Konkretnu ponudu daće im premijer, a iz Force poručuju da se plaše da će ishod tog razgovora biti isti kao i prošle godine, kada je Krivokapić bio mandatar.  

"Odgovore na pitanja nijesmo dobili. Nijesmo dobili kako će umanjiti međunacionalne tenzije u Crnoj Gori, nijesmo dobili odgovore ni kako će SPC spriječiti da provocira albanski narod sa svojim aktivnostima. Tako da i ovaj poziv, sa našim iskustvom, premijer nema kredibilitet da nas ubijedi da bi ono što bi sad ponudio bilo puno drugačije od onoga što su oni radili u posljednih deset mjeseci", rekao je Nimanbegu za TVCG.  

A sve što je aktuelna vlast uradila u prethodnom periodu, za najveću opozicionu partiju pokazatelj je, kako ističu - njihove nestposobnosti da riješe životna pitanja u Crnoj Gori.

Sekulić: Da idemo na vanredne izbore

Međusobna nadgornjavanja poslaniku DPS-a Predragu Sekuliću govore i o autoritetu premijera, ali i o odnosu dijela vlasti prema predsjedniku Vlade.  

"Jasno je da bilo kakva preraspodjela neće donijeti novi kvalitet, ova vladajuća kolacija ne može da izabere kvalitetnu Vladu, mi smatramo da je neophodno organizovati neku prelaznu Vladu da završimo otvorena pitanja kada su u pitanju izbori i da naravno idemo na vanredne parlamentarne izbore. Čini mi se da je to jedni rješenje koje može donijeti novi kvalitet", rekao je on.

Ranije danas predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da je dogovor vladajuće većine o rekonstrukciji Vlade moguć.

On je saopštio i da podržava stav premijera da izbora nema do 2024. Kaže i da dogovor treba da sadrži tu tačku.     

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније