Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ R.B. ]

23. 09. 2021. 21:32   >>  21:33 10

KONATAR

"URA neće podržati rekonstrukciju Vlade u kojoj su političari"

Građanski pokret (GP) URA neće podržati rekonstrukciju Vlade u kojoj bi bili političari, poručio je potpredsjednik te stranke Miloš Konatar. On je u emisiji „Načisto“ na Televiziji Vijesti rekao da neće biti rekonstrukcije Vlade, a da političari budu njen dio.

"Premijer je rekao da će razmatrati predlog iza kojeg stane 41 poslanik. Ja vam kažem večeras da predlog za rekonstrukciju u kojoj ćemo napraviti neki „hibrid“, nema podršku GP URA", poručio je Konatar.

Prema njegovim riječima, ako svi ostanu pri stavu da žele političare u Vladi, to nije problem, ali jeste novi politički momenat.

Konatar je, kako prenosi portal Vijesti, istakao da je uvjeren da su građani glasali za promjene, a ne da se priča o foteljama i koliko koja partija treba da ima funkcija.

"Model ekspertske Vlade je omogućio smjenu Demokratske partije socijalista", kazao je on, dodajući da se može razgovarati o rekonstrukciji, ali da se sačuva suština - da Vlada ostane ekspertska i nestranačka.

Konatar je kazao da su trenutno daleko od podrške 41 poslanika za rekonstrukciju Vlade na način kako je to predloženo sporazumom Demokrata i Demokratskog fronta (DF).

"Ukoliko dođe do novog momenta, da svi konstituenti većine, pa i premijer, žele političare u Vladi, onda to više nije ekspertska, već politička, stranačka Vlada. To je nova Vlada o kojoj moramo da se dogovaramo i sjednemo za sto", dodao je on.

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica kazao je da se ta partija od početka zalagala za rekonstrukciju, a ne za rušenje Vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

"Treba da pomognemo Vladi, da pokažemo ozbiljnost u vođenju javnih poslova", rekao je Koprivica.

On kazao da bi eventualna rekonstrukcija prije svega doprinijela ostvarivanju tri cilja - političke stabilnosti, jačanju kapaciteta i obezbjeđivanju punog mandata aktuelnoj Vladi.

Koprivica je kazao "nije bilo nijedne riječi" o raspodjeli resora, da to treba da bude stvar dogovora parlamentarne većine i premijera i da na bazi tog dogovora treba da se dogovore kriterijumi.

Na pitanje da li sebe vidi kao ministra pravde, on je odgovorio da "nema strast" prema funkcijama, već da mu je prioritet borba protiv kriminala i nepravde.

"Mogu se protiv toga boriti i kao građanin. Ja ću biti borac za pravdu", poručio je Koprivica.

On je ocijenio da je nedavno saopštenje Krivokapića korak naprijed ka rješavanju otvorenih pitanja, i da je premijer pokazao da je za njega prihvatljiva ideja da se uspostavi što bliži odnos između parlamentarne većine i Vlade.

"Potencira se kao osnov sporazum tri nosioca pobjedničkih lista iz septembra prošle godine, i mi od toga ne odstupamo ni milimetra", kazao je Koprivica.

Na pitanje zašto na sastanak sa DF-om nije pozvan GP URA, on je istakao da nisu željeli da isključe tu, niti bilo koju partiju.

"Zaključak sa sastanka parlamentarne većine je bio da se veliki subjekti koji su imali razlike i trzavice u odnosima, dogovore oko otvorenih pitanja“, pojasnio je Koprivica.

Voditelj emisije "Načisto" Petar Komnenić kazao je da je u večerašnju emisiju bio pozvan i DF, ali da iz tog političkog saveza i dalje bojkotuju TV Vijesti.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније