Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: rtcg.me [ Autor: I. P. ]

24. 09. 2021. 08:30   >>  11:29 5

MUGOŠA OCIJENIO

Prelaznom vladom riješiti krizu u zemlji

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da, bez obzira na modele rekonstrukcije Vlade, ovako koncipirana parlamentarna većina ne može Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju (EU), niti je održati kao pouzdanog člana NATO saveza.

Mugoša je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je priča o rekonstrukciji Vlade šesta ili sedma po redu, te da je krenula već prvog dana od formiranja 42. Vlade Crne Gore.

U Prelistavanju štampe Mugoša je rekao da je priča o rekonstrukciji Vlade licemjerna, "jer smo vidjeli što jedni o drugima pričaju".

Napominje da se Crna Gora nalazi u institucionalnoj, ali i zdravstvenoj krizi, navodeći da je prelazna vlada najbolji način za izlazak iz ove situacije, kako bi se pripremili vanredni parlamentarni izbori.

"Očekivao sam da će kolege iz vlasti s nama iz opozicije pokušati da nađu mjeru kompromisa, ali ovo je trenutak da se sagledaju posljedice jednogodišnjeg eksperimenta", rekao je Mugoša, navodeći kako se nada da je i bivši režim naučio neku lekciju.

Podsjeća da je Crna Gora druga u Evropi po stopi smrtnosti od korona virusa, a prva po stopi kad je broj inficiranih: "Sada se trpe posljedice određenih odluka iz jula i avgusta".

Govoreći o ekonomskoj situaciji, on je rekao da je životni standard građana oslabio, a da su nam u fokusu i dalje prebrojavanja i istorijske podjele.

Osvrnuo se Mugoša i na proces vakcinacije, navodeći kako je Crna Gora jedina zemlja u Evropi čiji premijer nije vakcinisan.

"Nevjerovatan je podatak da imamo samo trećinu vakcinisanog stanovništva, ali je očigledno problem u samoj kampanji. Od februara sam sugerisao da se moramo fokusati na mladima", rekao je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније