Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

24. 09. 2021. 10:52   >>  10:55 3

GP URA

Zakon o porijeklu imovine i TS prioriteti

Usvajanjem zakona o porijeklu imovine stiču se uslovi da uskoro dobijemo akt koji će označiti kraj sticanju i održavanju imovine stečene van legalnih tokova, saopšteno je iz GP URA.

"Raduje najava da će Nacrt zakona o porijeklu imovine biti gotov do polovine oktobra nakon čega će ići na javnu raspravu i podržavamo saradnju kabineta potpredsjednika Vlade i predstavnika Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava na izradi Nacrta zakona vjerujući da će njihova posvećenost ovom pitanju, uz podršku stranih eksperata, rezultirati kvalitetnim zakonskim rješenjem", saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Podsjećaju da je i taj zakon bio jedno od njihovih predizbornih obećanja i da će njegovo usvajanje još jednom označiti dodatnu afirmaciju njihovih bazičnih programskih politika.

„Ovaj sistemski zakon označiće odlučniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i u državnu kasu vratiti sav novac koji stečen nelegalnim putevima. Kao što smo nekoliko puta ranije isticali, primjena zakona nakon usvajanja može otpočeti od funkcionera Građanskog pokreta URA“, ističu u saopštenju.

Dodaju i da je za njih pitanje usvajanja ovog zakona i izbor novog Tužilačkog savjeta prioritet, kao što je, vjeruju, prioritet većine građana Crne Gore.

„Nakon usvajanja ovog zakona distribucija pravde će biti intezivirana i svako od onih koji su akumulirali velike količine kapitala, puteve do kojih su to izveli moraće da dokažu“, stoji u zaključku saopštenja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније