Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ M.L.B. ]

30. 09. 2021. 16:28 >> 16:45
2

ESKOBAR

SAD se nadaju da će CG nastaviti evropski put

Zemlje zapadnog Balkana potrebne su i poželjne u Evropskoj uniji (EU), poručio je zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta Gabrijel Eskobar.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da postoji zajednička procjena da zemlje Zapadnog Balkana treba da budu dio Evrope.

“Balkanske zemlje su, kulturološki i ekonomski, evropske zemlje. Najveća dijaspora iz tog regiona je u Evropi, njihove ekonomije su povezane sa Evropom”, kazao je Eskobar.

On je naveo da Sjedinjene Američke Države (SAD) blisko sarađuju sa Crnom Gorom, kako bi se izgradio kapacitet u borbi protiv korupcije, šverca, pranja novca i trafikinga.

“Sve to je dio naše šire agende u pogledu primjene zakona. Crna Gora nije samo prijatelj, ona je naš NATO saveznik”, ocijenio je Eskobar.

On je poručio da se SAD nadaju da će Crna Gora nastaviti svoj evropski put.

“Uradićemo sve da ih u tome podržimo”, istakao je Eskobar.

On je ocijenio da borba protiv kriminala i korupcije predstavlja problem na cijelom Balkanu.

“Mi smo uz sve vlade, zvaničnike i institucije koji istraju u toj borbi. Nadamo se da će Crna Gora nastaviti da slijedi taj put, i da ćemo biti partneri sa resornim ministarstvom u cijelom procesu”, naveo je Eskobar.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније