Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

30. 09. 2021. 21:03 >> 21:11
3

GP URA

Podrška većim platama u zdravstvu

GP URA saopštio je da pozdravlja napore Vlade Crne Gore da se poboljša opšte ekonomsko stanje u državi koje je, kako kažu, bilo potpuno zapušteno minulih godina.

"Najave ministra Spajića da se smanje porezi privredi, poveća minimalni dohodak i najava ministarke Borovinić da se povećaju plate zdravstvenim radnicima govori o odgovornosti ove Vlade prema građanima Crne Gore. U prethodnih 30 godina privreda je gurana u sivu zonu, radnici u siromaštvo a doktori i sestre u bolnicama u poniženje", saopštio je Goran Đurović, potpredsjednik GP URA. 

Kako navodi, GP URA se kroz rad u Vladi i poslaničkom klubu zalaže da se, kako privredi tako i zdravstvenim radnicima, vrati dostojansvo i omogući normalan rad i život.

"Za URU su zdravstvo i školstvo baza svake države stoga ćemo u narednom periodu raditi na tome da se u još većoj mjeri poprave primanja i uslovi rada za sve one koji rade u zdravstvu i školstvu. Ovo mora biti prioritet rada vlade u narednom periodu", poručio je Đurović.

Proces oporavka ekonomskog ambijenta je, kako navodi, težak i spor zato su ovakvi potezi vlade i resornih ministara hrabri, jer su, kako kaže, očekivanja građana Crne Gore velika.

"Prethodne vlade su gradile svoju ekonomiju na neispunjenim obećanjima i maglovitim pričama. Vrijeme je da se obećano i ispuni, jer su to očekivanja građanki i građana Crne Gore", zaključio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније