Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

01. 10. 2021. 16:41 >> 16:43

"DEPOLITIZOVATI SPORT"

Begović: Finalna faza rješavanja problema

Izmjene i dopune Zakona o sportu, na kojima su radili Uprava za sport i mlade i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa Odsjekom za usklađivanje Svjetske antidoping agencije, rezultirati time da crnogorski sportisti i država Crna Gora neće imati reperkusija u budućnosti, rekao je v. d. direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović.

Kako navode, Begović je održao sastanak sa predsjednicom Komisije za antidoping Vesnom Simović Zvicer.

"Komunikacija u narednom periodu, kako sa Svjetskom agencijom za antidoping, tako i sa ostalim međunarodnim organizacijama mora biti vrlo transparentna, profesionalna i nadasve imati za primarni cilj interes sportista i sportskih radnika, makar kada je riječ o instituciji na čijem sam čelu, odnosno Upravi za sport i mlade", rekao je Begović.

Begović je najavo da se nalaze u finalnoj fazi rješavanja problema.

"Ono što je značajno navesti jeste da sa sigurnošću možemo reći da će izmjene i dopune Zakona o sportu, na kojima su radili Uprava za sport i mlade i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa Odsjekom za usklađivanje Svjetske antidoping agencije, rezultirati time da crnogorski sportisti i država Crna Gora neće imati reperkusija u budućnosti", istakao je Begović.

Begović navodi da su takvi rezultati dobar pokazatelj da se odnosi u sportu moraju profesionalizovati i depolitizovati.

"Zarad uspostavljanja stabilnog i čvrstog sportskog sistema u Crnoj Gori, te time stvoriti sigurno okruženje u kojem možemo obezbijediti kvalitetne uslove našim sportistima i sportskim radnicima", zaključio je Begović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније