Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

04. 10. 2021. 13:53 >> 13:54
4

PRAVA CRNA GORA

"Patriotizam" na of šor destinacijama

Najnoviji podaci MANS-a o tajnim poslovima predsjednika države Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža, pokazuju da je neophodno što prije kompletirati tužilaštvo, koje će imati hrabrosti da preispita sve poslove Đukanovića i sa njim povezanih osoba, ocijenili su u Pravoj Crnoj Gori.

Kako navode u saopštenju, najnovije informacije koje je MANS plasirao u javnosti, predstavljaju samo vrh ledenog brijega Đukanovićevih nelegalnih radnji.

"Najnoviji slučaj Mila i Blaža Đukanovića takođe pokazuje da je neophodno hitno donijeti zakon o porijeklu imovine da bi se otkrili i kaznili nelegalni poslovi pripadnika bivše vlasti, koji su očigledno novac iznosili iz zemlje u pokušaju da sakriju njihove nelegalne poslove i da izbjegnu plaćanje poreza u Crnoj Gori. Ako je i bilo onih kojima to nije bilo jasno, nakon afere Pandora papiri, jasno je da djelovanje Mila Đukanovića nema nikakve veze sa patriotizmom, kako on pokušava da predstavi, jer da je tako ne bi iznosio novac iz zemlje i držao ga na računima banaka u of šor destinacijama i tako, između ostalog, izbjegavao plaćanje poreza u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Očigledno je, navode u Pravoj, da se radi o sakrivanju porijekla novca i sakrivanju tragova o poslovima kojima se Đukanovići bave.

"Saopštenja koja je dalo nekoliko istaknutih funkcionera DPS-a kojima pokušavaju da odbrane svog šefa pokazuju da se gospoda iz vrha DPS-a boje da se ne otkriju njihove veze sa nelegalnim poslovima Mila Đukanovića, pa ga zato žestoko brane. Očigledno je da Đukanović na sve načine pokušava da sakrije porijeklo svoga bogatstva, koje je stekao na račun građana Crne Gore. Postoji samo jedan način da se zaustavi pljačka, a to je da se istraga o porijeklu imovine Đukanovića i povezanih lica dovede do kraja, što nije bio slučaj sa brojnim prijavama koje su ostajale u fiokama tužilaca do sada. Neophodno je hitno kompletirati Tužilački savjet, da bi se stvorili uslovi da se na odgovorna mjesta u tužilaštvu imenuju ljudi koji se ne mogu kupiti, niti prodati, već koji su u stanju da idu do kraja u borbi protiv organizovanog kriminala", poručuju u ovoj partiji.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније