Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Pobjeda ]

05. 10. 2021. 07:28 >> 07:30
20

ĐONOVIĆ

"Hoće da uklone Đukanovića da bi vlast lakše ostvarila cilj"

Poznato je da je predsjednik Milo Đukanović danas na čelu odbrane države, nacije, kulture, crkve i svega što je crnogorsko. Zbog toga on predstavlja pojedinca kojeg treba ukloniti kako bi ovi što su sada na vlasti lakše ostvarili svoj cilj, ocijenio je u izjavi za Pobjedu politički analitičar Ranko Đonović komentarišući navode koje je objavila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Direktorica ove organizacije Vanja Ćalović-Marković prekjuče je saopštila da su u okviru globalnog istraživačkog projekta „Pandorini papiri“ otkrili da su predsjednik i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju imovinom sakrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Kazala je da je cilj Đukanovića bio da sakrije imovinu, ali i da postojanje trastova ne mora značiti da je bilo nelegalnog djelovanja.

Đonović smatra da bi građani Crne Gore trebalo da sačekaju dokaze za ono što, kako kaže, „ova peta kolona tvrdi“.

“Ćalović-Marković i mnogi drugi danas u Crnoj Gori sve to rade, kako kažu, zabrinuti za sudbinu države i građana iako je upravo ova vlast Crnu Goru usmjerila na put beznađa, istovremeno dajući obećanja koja samo mogu biti ludima radovanja”, kazao je Đonović.

Smatra da objavljeni navodi ne čine aferu, već da se radi o već viđenoj manipulaciji.

“Da li je nova afera zaista afera i da li ima tu elemenata krivičnog djela ili je to samo, kao i mnogo puta do sada, manipulacija kojom protivnici države Crne Gore hoće da se posluže kad god im se pružila prilika? Ja bih rekao da je ovo drugo”, ocijenio je.

Treba im samo, dodao je, da obezbijede mjesta u tužilaštvu, njegovu kontrolu, pa da „nas ogrije ono sunce koje je obećao ničiji premijer Zdravko Krivokapić, kojeg ne priznaju ni oni što su ga tu postavili“.

Kaže i da je simptomatično vrijeme u kojem se ova afera otvorila i što joj je glavni politički cilj, znajući da su novi izbori neminovni u skoro vrijeme, ocjenjujući da se zato pominje i nova stranka, te da se aktuelna vlast uveliko sprema za njih.

“Ako bi najveći dio ovih petokolonaša ponovo dobio vlast mogli bi danas ustvrditi da je Crna Gora kao država već počela da broji svoje posljednje dane – kao nova četnička oblast „velike Srbije“ – a put do tog cilja ostvarili bi preko ,,malog Šengena“, „srpskog sveta“ ili nečega sličnog tome”, kategoričan je Đonović.

Nije, kako je kazao, Crna Gora ni sa prethodnom vlašću bila sjajna, može se napadati i može joj se zamjerati štošta, ali se nije ,,ovakav cirkus do sada nije gledao“.

“Cirkus je potpun, ali njegova razlika od originalnog je što ima neuporedivo više klovnova gotovo u svim segmentima i što ovi naši nijesu smiješni, već za nas žalosno tragični”, poručio je.

Sa onima koji to ni danas ne vide i ne razumiju, dodao je, ne treba voditi ni razgovore ni dijaloge.

“U prethodnih 30 godina prošli smo sve krugove pakla, a sada nas ponovo vraćaju na početak”, zaključio je Đonović.

 

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније