Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

08. 10. 2021. 17:40   >>  17:41 3

REAGOVANJE DEMOKRATA

"URA-ino tumačenje sporazuma demantuje sam sporazum"

Demokratska Crna Gora saopštila da neutemeljeno tumačenje sporazuma trojice lidera od strane GPO URA prvo demantuje sam sporazum u kom jasno piše da će nova, demokratska Vlada biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

Demokrate su reagovale na saopštenje Građanskog pokreta URA u kojem se, između ostalog, navodi da je ekspertska vlada najadekvatniji kompromis za funkcionisanje sadašnje aktuelne većine.

Takože su navele da Uru demantuje i sam premijer svojim predlogom druge faze pregovora.

"Sve što je premijer predložio, zasnovano je na sporazumu, ali je veoma dobro što se URA konačno jasno odredila da je protiv tog sporazuma: sad umjesto ekspertske hoće nestranačku Vladu. I to može biti prihvatljivo, ali će URA morati da izađe iz te Vlade, kao i svi njeni članovi Vlade. Nećemo dozvoliti krajnje drsku ideju da GP URA ovom društvu izdaje tapije prvo na status eksperta, a zatim i na tumačenje sporazuma. Svi ovi obrti, ove drame, dizanje tenzija “zbog principa” su već viđeni. Ali “principijelni” moraju da znaju da ovog puta na to neće pristati građani ove zemlje koji su osvojili pobjedu nad mafiokratskim režimom DPS-a", navode Demokrate.

Osvrnuli s se i na dogovor DF-a i Ure u vezi sa tužilačkim zakonima.

"Što se tiče podmetanja ko je sa kim sklapao dogovore i na koji način i po koju cijenu, najbolje svjedoči jučerašnji istup Milana Kneževića, koji je jasno naveo da su oni iz DF-a zajedno sa Dritanom Abazovićem pisali i dogovorili tužilačke zakone i druge paket aranžmane. I naravno, URA nije demantovala Kneževića, jer Knežević govori ono što svi znamo", kazale su Demokrate.

Poručujun da su građani imali prilike da u emisiji “Načisto" na TV Vijesti vide zašto Demokrate toliko insistiraju na nepartisjkom Tužilačkom savjetu.

"Ovo društvo nema luksuz da ikad više dobije stranačku ličnost u instituciji koja ima da obavi presudan posao za budućnost ove zemlje i koja po logici stvari mora biti nepristrasna! Nikad više “milivoje” bilo koje partije! Zato nezavistan TS", poručuju Demokrate.

Jedino sa čime se apsolutno složu, kako su naveli, jeste da se Ura razlikuje od Demokrata.

"Mnogo je razlika, i mnogo ubjedljivih primjera koji te razlike potvrđuju, ustalom kao i razlike sa DPS-om, ali da ovog puta sublimiramo suštinu: ideološki se razlikujemo jer mi ne favorizujemo nijednu naciju, već su u našem vrednosnom sistemu sve nacije apsolutno ravnopravne. Ideološki se razlikujemo i po tome što nijednom čovjeku ne osporavamo pravo na lično vjersko, nacionalno ili bilo koje drugo svojstvo i samoodređenje, niti ga žigošemo ili mu lijepimo etikete zbog vršenja tog prava, a niti izmišljamo, poput vas u namjeri da nam u informerskom stilu lažima i gadostima nanesete štetu. Moralno se razlikujemo jer je za nas dogovor svetinja, data riječ je temelj, i ne postoji partijski ili lični interes koji to može ugroziti. Zato mi od početka jedini podržavamo Vladu u kojoj nas nema, i jedini radimo sve da do stabilizacije dođe. Jer nam je na prvom mjestu interes građana", navodi se u reagovanju Demokrata.

"Još jednom pozivamo GP URA da ne slijede želje Veljovića i naredbe Vučić(ević)a, nego da pročitaju još jednom sporazum koji su potpisali prošle godine i da stanu iza svojih riječi i svog potpisa od prije godinu dana. Jer Crna Gora više nema ni dan za gubljenje", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније