Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

09. 10. 2021. 07:26   >>  07:42 21

ĐUROVIĆ SAOPŠTIO

Frontu prihvatljive manjine u Vladi

Demokratskom frontu (DF) prihvatljive su sve tri opcije - rekonstrukcija vlade, izbor nove vlade ili prijevremeni parlamentarni izbori, ali nadamo se da je dogovor parlamentarne većine blizu, kazao je za Portal RTCG poslanik DF-a i funkcioner Nove srpske demokratije Dejan Đurović. On je rekao da su prijevremeni izbori najmanje izvjesno rješenje, ali da su i za to spremni.

"U slučaju da se postigne dogovor o izboru nove vlade, predsjednik države je dužan da predloži mandatara, to je njegova jasna obaveza. Ipak se, međutim, nadamo da će doći do dogovora o rekonstrukciji vlade", naveo je Đurović.

On je naglasio da je pozitivan signal odluka dijela stranaka nacionalnih manjina da iskažu spremnost za razgovore o mogućem ulasku u Vladu.

"Mi podržavamo ulazak manjina u Vladu", kazao je Đurović.

Po njegovom sudu, građani Crne Gore očekuju dogovor svih konstituenata vlasti kako bi se što prije omogućilo efikasnije funkcionisanje Vlade i skupštinske većine.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније