Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Mina ]

09. 10. 2021. 19:41 >> 19:45
10

TVRDE DA KONATAR OBMANJUJE

Demokrate: Rušenje Vlade cilj GP URA

Cilj Građanskog pokreta URA je rušenje Vlade, ali na način da krivicu za to preuzme neko drugi, nakon čega bi u novonastaloj situaciji funkcija premijera bila dostupna i za lidera te partije Dritana Abazovića, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Potpredsjednik URA-e Miloš Konatar rekao je da ta partija, niti bilo ko drugi, nikada nije pominjao mogućnost da Abazović bude premijer u rekonstruisanoj vladi.

“Cilj GP URA jeste rušenje 42. Vlade Crne Gore, ali tako da za to neko drugi preuzme krivicu, nakon čega bi u novonastaloj situaciji funkcija premijera, po njihovim željama, bila dostupna i za Abazovića”, navodi se u reagovanju Demokrata.

Prema njihovim riječima, sredstva kojima se taj cilj želi postići su konstantno dizanje tenzija i pravljenje novih sukoba putem zamjena teza i političkog podmetanja, koji se javnosti pokušavaju prodati za principijelnu politiku.

“Putem konstantnih podizanja tenzija i opstruisanja dogovora teži se stvoriti duboko političko blato iz kojeg bi nastalo lažno opravdanje za GP URA da naprave još jedan potez u maniru Pozitivne i izigraju volju građana koji su razvlastili kriminogenu Demokratsku partiju socijalista (DPS)”, kaže se u reagovanju.

Kako su navele Demokrate, odatle i njihova konstantna “vika” kako se svi ostali, dakle većina od 38 poslanika, bore za fotelje u samoj Vladi, a samo oni ne bore, “jer ih samo oni imaju”.

Primjer za to je, kako su kazali iz Demokratske Crne Gore, tvrdnja Konatara da “ukoliko ne dođe do rekonstrukcije, ova Vlada nastavlja da funkcioniše”.

“U toj mega obmani Konatara se upravo i najjasnije vidi cilj GP URA - da ne dođe do rekonstrukcije i da Vlada nastavi da funkcioniše, ali po njihovoj želji do prve krivine”, kaže se u saopštenju.

Demokrate su rekle da interesi i jasna volja građana Crne Gore ne predstavljaju ništa onima koji se bore isključivo za svoje pozicije.

“Osim toga, Konatar u pokušaju da stvori krivu sliku situacije krajnje politički licemjerno ocjenjuje kako sporazum između Demokrata i Demokratskog fronta (DF) znači “objedinjavanje opcije na političkoj decnici”, što bi “liberalne i zelembaće” onda trebalo da u očima javnosti učini hiperprogresivcima, iako svi vide da im je ubjedljivo najmilija boja plava i da se samo za nju bore”, kaže se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da o tome ko je u stvari desnica najbolje govore činjenice da se na Glavnom odboru URA-e, “u istinskom maniru DPS-a”, odlučivalo o vjerskom obredu ustoličenja.

“Kao i da su odbornici tog pokreta u Skupštini opštine Cetinje glasali protiv istog, a Abazović tokom napada DPS-a na Cetinju sve radio da policija ne reaguje obezbijedi ustoličenje, miješajući se na taj način u slobodu vjeroispovijesti. Krajnje desničarski”, navodi se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da je svakom čovjeku jasno da je sporazum sa DF-om nastao isključivo kao plod potrebe da se politička situacija u parlamentarnoj većini smiri, društvo više ne trpi tenzije i Vlada dobije podršku da radi posao i da joj se “iznad glave ukloni prijetnja”.

Demokrate su rekle da je drugo “zanimljivo podmetanje” Konatara to da su i Demokrate pri stavu da je ekspertska vlada neuspješna.

Iz te partije su pitali kako to može biti istina kad su jedini subjekt koji od početka, u potpunosti i bezuslovno, podržava rad Vlade, ali i premijera Zdravka Krivokapića, i jedini kojima je i sadašnji predlog premijera u potpunosti prihvatljiv.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da povodom “upornog obmanjivanja javnosti da Demokrate koče i blokiraju proces izbora Tužilačkog savjeta”, još čekaju da URA javno dematuje jednog od lidera DF-a Milana Kneževića.

“Koji je prije neki dan saopštio da je DF zajedno sa Abazovićem dogovarao tužilačke zakone i prateća potanja, protiv kojih je bila Evropska unija, ali i da su, iza leđa Demokrata, dogovarani razni odlici trgovine nezavisnim institucijama, koje bi morale biti lišene partijskog uticaja”, kaže se u reagovanju.

Demokrate su zatražile da im Konatar, shodno logici da sporazum Demokrata i DF-a ne obavezuje URA-u, objasni “na koji način sporazum Abazovića i jednog od lidera DF-a Andrije Mandića obavezuje Demokrate i građane”.

“URA sad krajnje neumješno pokušava da se pere od činjenice da su željeli da DF sruši Vladu kako bi u novoj kompoziciji na stolu bila i funkcija premijera, jer premijer naravno ne može biti formalno pravno niko drugi u rekonstruisanoj Vladi osim gospodina Krivokapića. A to je kontra njihovog cilja”, kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da je jasno da je sve što URA radi opstrukcija.

“Svaki dan novi uslovi i “principi”. Srećom po Crnu Goru ta vremena su prošla, jer građani svakodnevno sve glasnije svjedoče da ih ovo neodoljivo podsjeća na Pozitivnu u Nikšiću sa čuvenim “Dritanovim uslovima”, “Evropsko lice” u Podgorici, ali i poslanike Pozitivne 2016. godine u Skupštini kada su takođe “principijelno” spasili Mila Đukanovića”, kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da se i dalje nadaju da je svaka sličnost slučajna.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније