Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

14. 10. 2021. 08:28 >> 08:29
4

NIKOLIĆ OCIJENIO

Poziv za internacionalizaciju krize odraz nemoći

Poziv za internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori vidim kao odraz nemoći i dizanje ruku od blokade sistema i užasnog stanja u koje nas je dovela aktuelna vlast onda kada je i sama shvatila da je više postalo neodrživo i nefunkcionalno po nju samu, rekao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

To je, kako je rekao, dokaz da vladajuća koalicija počiva samo na interesu pojedinih grupacija i mržnji prema DPS-u, a ne na viziji i daljem napretku Crne Gore.

On je, komentarišući najavu jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića da će tražiti međunarodno posredovanje pri organizaciji izbora ukoliko propanu pregovori o rekonstrukciji, kazao da je za DPS jedino prihvatljivo rješenje ono koje vodi u izlaz iz situacije u koju nas je dovela aktuelna vlast.

"Mi smo i do sada imali kontrolu izbora od strane međunarodnog faktora i smatramo da je to jedan od osnovnih principa na kojima treba bazirati sam izborni proces", kazao je Nikolić za Pobjedu.

DPS je, dodao je, pokazao demokratski kapacitet i priznao rezultate izbora od avgusta prošle godine, a sada očekuju da aktuelna većina preuzme odgovornost i ne kupuje dodatno vrijeme.

"Kao što smo pokazali demokratski kapacitet i priznali rezultat izbora iz avgusta prošle godine, tako očekujem i od ove parlamentarne većine da pokaže barem minimum svoje odgovornosti i ne kupuje dodatno vrijeme za svoj kakav takav opstanak, dok za sobom ostavljaju sve tragičnije posljedice po građane i državu", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније