Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

17. 10. 2021. 16:47   >>  16:53 3

SD CETINJE

"URA da uskrati povjerenje Vladi zbog otimačine manastira"

Socijaldemokrate Cetinja pozvale su GP URA da, kako su kazali, na djelima pokažu da im je zaista stalo do ove države i njene budućnosti i uskratite povjerenje Vladi.

Socijaldemokrate Cetinja najoštrije osuđuju, kako su kazali, otimačinu koju sprovodi Uprava za nekretnine, a kojom je Cetinjski manastir, bez ikakvog osnova, prepisan na crku Srbije.

"Po uzoru na svoje ideološke idole, okupatore koje je prije 100 godina vodila ista ideja o nestanku Crne Gore i njenom pripajanju Srbiji, aktuelna kvislinška Vlada Crne Gore na isti način danas vrši otimačinu sakralnih objekata države Crne Gore. Nakon 100 godina i mukotrpne borbe da Crna Gora povrati svoj status i ono što je nekad bila, izdajnici su se vratili da dovrše ono što je davno započeto - nestanak Crne Gore kao
države. Samo smo, umjesto pušaka i pištolja, na Cetinju sada, svom srećom, imali suzavce, šok bombe i gumene, a ne bojeve metke", kazali su iz cetinjskog SD-a.

Socijaldemokrate smatraju da je ovo krajnji trenutak da sve državotvorne, građanske, evropske i evroatlantske snage u Crnoj Gori stave razlike po strani, jer je kako dodaju, odbrana državnog dostojanstva i suštinski opstanak suverene Crne Gore u pitanju.

"Stoga još jednom pozivamo GP URA da na djelima pokažu ono što pokušavaju da nam poruče, a to je da im je zaista stalo do ove države i njene budućnosti - uskratite povjerenje Vladi koja na besprizoran način pokušava ugroziti mir i međuvjerski i međunacionalni sklad u Crnoj Gori. Svaki politički subjekt koji i nakon ovog sramnog unižavanja Crne Gore i Crnogoraca ostane u vlasti dobiće doživotnu etiketu izdajnika ove zemlje koju im ni pokoljenja neće oprostiti. U pamet se, Crnogorci!", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније