Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

18. 10. 2021. 15:03 >> 16:06
2

KNEŽEVIĆ

"Da bude bitnija bezbjednost CG, nego službena putovanja"

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj je trebalo da se raspravalja o Izvještaju o postupcima bezbjednosnog sektora na Cetinju, a što je odgođeno, kazao da apeluje još jednom na sve državne funkcionere, da se ono što se dešavalo na Cetinju, i što ima implikacije na bezbjednosnu situaciju u zemlji i danas, mora što prije rješavati, te da članovima Odbora ne smiju biti važnija službena putovanja od bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

"Mi nemamo više luksuz da čekamo raznorazne komisije i izvještaje i procjenjujemo da li će neko nekoga preglasati i da li će neko biti odsutan. Ja kao predsjednik Odbora za bezbjednost ne mogu da zakažem sjednicu već 15 dana, jer su državnim funkcionerima koji imaju obavezu da se pojave na sjednici, važnija službena putovanja, a Odbor ne želi da zasjeda dok svi ne budu prisutni", kazao je Knežević u objavi na Fejsbuku.

Kako je dodao, smatra da ne postoji u ovom trenutku važnija tama od bezbjednosne situacije u Crnoj Gori i premijer i potpredsjednik treba da izdaju obavezujuća uputstva, ako ne, kako je rekao, u nekom zakonodavnom, a ono u profesionalnom i ljudskom smislu, da članovi moraju prisustvovati sjednicama odbora.

"Na samoj sjednici Vijeća sam se zalagao da ovaj izvještaj kad bude razmatran na Birou bude dostupan javnosti, i da na Odboru za bezbjednost čitava Crna Gora utvrdi šta se dešavalo 4. i 5 septembra. Nijesam se mogao izjašnjavati o Izvještaju, jer ga nijesam vidio, iako vidim da se pojavio u nekim medijima od slova do slova. Mislim da će to biti jedinstven stav Odbora da se skine stepen tajnosti sa tog dokumenta i mislim da je i premijer Krivokapić na tome insistirao", kazao je Knežević.

Naglasio je da je premijeru Krivokapiću jasno predočio šta zakon predviđa u eventualnoj projekciji smjene direktora policije, ali mu je saopštio i politički stav DF-a.

"DF-u prihvatljivo je samo ono što nam je premijer i saopštio na sastanku 6. septembra sa liderima parlamentarne većine i na kojem su bili i neki od ministara, kod njega u Vladi, da ako smo došli do jasne analize da su odgovorni ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, da premijer uputi inicijativu za smjenu, i da se mi možemo o tome izjašnjavati. Sve drugo što ide u koncept "i vuci siti i ovce na broju" za mene i DF je neprihvatljivo i ja ću do kraja istrajati u tome, makar čekao da zakazem sjednicu Odbora 31. decembra u novogodišnjoj noći, jer očekujem da će makar taj dan članovi Odbora biti u državi", istakao je Knežević.

Današnjoj sjednici nijesu prisustvovali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čije je opravdanje Knežević i dobio, kao i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније