Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2013. 09:31   >>  09:33 1

BACKOVIĆ O ČEPURINU

Rusi opušteniji sa manjim zemljama

Bivši ambasador Crne Gore u Rusiji Slobodan Backović kaže da je govor ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina nedopustiv, ali dodaje da se Rusi "malo opuštenije ponašaju", samo u zemljama koje nijesu tako velike.

Podsjetimo ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin je kazao da je priključenje Crne Gore NATO-u majmunska politika.

"Mislim da je to nastavak ponašanja koje smo imalu u susjednoj državi. Moj utisak je da se oni malo opuštenije ponašaju, mimo ustaljenih formi diplomatskog ponašanja, samo u zemljama koje nijesu tako velike, kao što je Crna Gora. Oni to sebi ne bi dozvolili u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenin Američkim Državama", kazao je Backović za radio Antena M.

Na pitanje da li je Rusija dobila vjetar u leđa nakon zaustavljanja intervencije Sjedinjenih Američkih Država u Siriji, Backović kaže-međunarodna politika nema mnogo uticaja na balkanska pitanja. Sve je tvrdi mnogo prostije.

"Ja sve ovo vidim u kontekstu ruske konstante u spoljnoj politici, a to je ne dozvoliti širenje NATO-a i ne odobriti prijem nijedne nove zemlje", kaže Backović.

Na pitanje da li je Crna Gora trebalo da uputi protestno pismo, Backović je dodao da to ne bi ništa promijenilo, a oštra reakcija ministarke odbrane je, kaže bila sasvim dovoljna.

Podsjetimo,reakciju zvanične Rusije tražio je i naš ambasador Zoran Jocović.

Sa ruske strane, prenešeno je da nema nikakvih promjena u poznatom i više puta saopštavanom stavu te zemlje prema Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније