Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

19. 10. 2021. 13:09 >> 13:10
13

SNP SAOPŠTIO

"Jučerašnji skup obilovao opasnim porukama"

Jučerašnji skup, organizovan protiv Vlade Crne Gore, obilovao je neprimjerenim i opasnim porukama kojima su učesnici okupljanja upozorili sve koji ne misle kao oni da napuste Crnu Goru i idu u Srbiju, saopštila je Socijalistička narodna partija (SNP).

"Građani, navodno okupljeni zbog brutalnosti policije koja je ispoljena prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija i „nezakonitog“, kako oni smatraju, upisa Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, iznijeli su niz uvreda na račun Vlade i pripadnika aktuelne vlasti, ne pružajući pritom nijedan dokaz o tzv. nepočinstvima organa reda na Cetinju 5. septembra", kazali su iz SNP-a.

Naveli su da se ne zna ko je organizator skupa, a da upućeni zahtjevi upućeni umnogome podsjećaju na retoriku DPS-a i njima sličnih partija koje, kako us kazali, ne mogu podnijeti ništa što ima predznak srpskog.

Istakli su da je dovoljno podsjetiti samo na izjave bivšeg premijera Duška Markovića "koji je, uoči izbora 2020. godine, traktorima prijetio Srbima i sveštenicima SPC".

"Bez želje za bilo kakvim podizanjem tenzija u društvu koje ih ima više nego dovoljno, u obavezi smo ukazati na opasne poruke koje su se čule na jučerašnjem skupu i upozoriti organizatore skupa i njihove nalogodavce, ko god oni bili, da prijetnje ovakve vrste više ne prolaze, da je Crna Gora od 30. avgusta prošle godine slobodna država u kojoj se cijeni svaka nacionalnost i vjeroispovijest podjednako i koja će tim putem nastaviti da ide. Ipak, najveća „vrijednost“ ovog skupa je što mu je prisustvovalo par stotina građana, što dovoljno govori o ozbiljnosti istog", saoptio je SNP.

Iz te partije poručuju da će Crna Gora konačno biti država svih njenih građana, u kojoj će se oni osjećati slobodno i komotno i živjeti bez straha da zbog svog mišljenja mogu trpjeti bilo kakve posledice.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније