Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

21. 10. 2021. 22:30   >>  22:38 3

ABAZOVIĆ I RADULOVIĆ SA ŠAHIDOM

CG nastavlja da doprinosi globalnom miru

Crna Gora će nastaviti da doprinosi očuvanju globalnog mira. Zajediničkim snagama jačamo kosmopolitski duh svjetske zajednice", istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji se danas zajedno sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem sastao sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdulom Šahidom u Njujorku.

Kako ističu u saopštenju iz Kabineta potpredsjednika, Abazović je istakao da temeljne vrijednosti na kojima počiva UN su istorijski inkorporirane u crnogorsko društvo, koje danas baštini vrijednosti multikulturalne, multietničke i multikonfesionalne zajednice.

"Vlada Crne Gore je posvećena temeljnim vrijednostima UN i poštovanju Povelje i međunarodnih obaveza, ostvarivanju ciljeva definisanih u Agendi 2030, kao glavne smjernice međunarodnog djelovanja i saradnje Crne Gore sa sistemom UN", naveo je ministar Radulović.

On je ukazao da Crna Gora jakim intenzitetom nastavlja da radi na unaprjeđenju i podršci integrisanju dimenzije ljudskih prava u sve aspekte rada UN.

"Male zemlje mogu da učine puno da doprinesu poboljšanju stanja u cijelom svijetu. Naša obaveza je da ljudima damo nadu da možemo obezbijediti bolje sjutra u odnosu na pandemiju Covid19 i zaštitu životne sredine. Niko nije bezbjedan dok svi nijesu bezbjedni. Potrebno je da radimo zajedno i dijelimo zajedničke i uspješne priče", istakao je Šahid.

Sagovornici su se saglasili da su klimatske promjene jedan od najvećih izazova današnjice i da Crna Gora treba da nastavi da daje doprinos u smanjenju globalne emisije štetnih gasova.

Nakon radne posjete Vašingtonu, Abazović i Radulović borave u Njujorku, gdje će osim sastanaka na najvišem nivou u sjedištu Ujedinjenih nacija, susresti i sa crnogorskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније