Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

22. 10. 2021. 15:12 >> 15:13
4

KOMENTARI NAKON SMJENE

"Damjanović zaslužio unapređenje, brojke sve govore"

Na dosadašnji rad Aleksandra Damjanovića, dojučerašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina pohvale su stizale i iz vlasti i iz opozicije. Ipak, Vlada je na elektronskoj sjednici odlučila da mu ne produži mandat. Zašto je Damjanović sklonjen, trebalo bi javnosti da odgovori ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić koji je u SAD-u. I dok se čeka odgovor, nižu se reakcije. Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić iznenađen je takvim postupkom Vlade.

“Bio sam iznenađen prijedlogoim za smjenu Damjanovića, znam sve njegove stručne kvalitete. Ne znam za obrazloženje, nijesam ga dobio, za neki zvaničan stav treba sačekati ministra finansija, da nam kaže šta je razlog smjene. Sačekaću da čujem obrazloženje ministra Milojka Spajića”, rekao je Bojanić.

Savez građana CIVIS zahtijeva od ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića da hitno saopšti argumente na osnovu kojih je Vlada ekspresno smijenila Damjanovića.

Ekonomski analitičar Predrag Drecun za Radio Crne Gore kaže da je Damjanović zaslužio unapređenje.

“Trebalo bi da vidimo razloge smjene da ih saopšti Spajić, jer bi to bilo u javnom interesu. Ne govorim da gospođa Petričević to mjesto možda ne zaslužuje, ali Damjanović je višedecenijski dokazani ekspert za oblast finansija u Crnoj Gori. Elementarno demokratski pristojno bi bilo da sačekamo komentar ministra. Sam sam pšrimijetio Damjanovićev značajan doprinos u poboljšanju državnih prihoda. Tu niko ne može biti subjektivan, jer su objektivni pokazatelji tu, brojke govore sve”, kaže Drecun.

Smjena v.d. direktora Uprave prihoda i carina na predlog ministra finansija Spajića bez prethodnog upućivanja javnosti u razloge za takav postupak, još jedan je u nizu krajnje diskutabilnih poteza Vlade, koja nastavlja da širi negativan trend, "sječe" kadrova koji su savjesno i odgovorno radili svoj posao", poručio je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Podsjetimo na tu poziciju imenovana je Milena Petričević, koja je ranije bila zaposlena u Atlas grupi.

Milosava Mandić, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније