Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2013. 14:44 >> 14:44

IZBORI U STRANCI

Liberali podmlađuju partiju

Savjet Liberalne partije predložio je da se do kraja godine održe izbori u svim opštinskim odborima gdje to nije urađeno i da se u strukture partije uvedu mladi koji imaju dovoljno energije da se bore za budućnost stranke i Crne Gore.

Savjet je analizirao rezultate izbora u Petnjici i na Cetinju i ocijenio da su liberali učestvovali u izbornoj trci koja ni po kom kriterijumu nije bila ravnopravna za sve učesnike.

Članovi Savjeta su, kako je saopšteno, utvrdili glavne probleme koji su doveli do lošeg izbornog rezultata u tim gradovima i konstatovali da se svi uočeni nedostaci moraju otkloniti.

"Svjesni velike političke i ekonomske polarizacije koja je dovela do diferencijacije na dva bloka, ne odbacujući sopstvenu odgovornost, liberali su učestvovali u izbornoj trci koja ni po kojem kriterijumu nije bila ravnopravna za sve učesnike", kaže se u saopštenju LP.

Savjet je predložio da se LP zahvali na trudu i radu svim njenim članovima i rukovodstvima opštinskih odbora i da se u periodu do kraja godine izvrše izbori u svim opštinskim odborima gdje to nije urađeno. "U strukture partije treba uvesti nove mlade snage koje imaju dovoljno energije da se bore za budućnost LP i Crne Gore".

"Zaključeno je da vrijeme koje dolazi nesumnjivo nosi velike izazove, a šansu da opstanu i da rastu imaće samo partije čije vizionarstvo prerasta lokalne okvire i uskogrudosti pojedinaca u korist zajednice, pa u skladu sa tim liberali sopstvenim primjerom, kao što su to uvijek i radili, žele da pokažu kako se može napredovati bez obzira na trenutne loše izborne rezultate", dodaje se u saopštenju.

Savjet je predložio da se fokus partije usmjeri u pravcu socijalno ranjivih i osjetljivih društvenih grupa, pa će biti intenzivirati napori u pravcu promovisanja ideje da se potpisivanjem peticije omogući održavanje referenduma o dodjeli nacinalnih penzija ženama koje su rodile troje ili više djece.

"Rukovodstvo LP će obići sve gradove u Crnoj Gori kako bi u neposrednom kontaktu sa građanima pojasnili osnovna načela ove ideje i pružili informacije vezane za način njenog ostvarivanja. Takođe, LP će pojačati napore u realizaciji otpočetog projekta pomoći nerazvijenim područjima sjevera Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније