Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

22. 10. 2021. 18:29   >>  18:30

KILIBARDA

Izvještaj EK podsticaj za efikasniji rad u Poglavlju 17

Ocjene iz Izvještaja Evropske komsije (EK) podsticaj su za još efikasniji rad s ciljem ispunjavanja preostalih obaveza u dijelu usklađivanja monetarne i ekonomske politike s evropskim ciljevima i propisima, saopštila je šefica Radne grupe za Poglavlje 17, Milica Kilibarda.

Iz Generalnog sekretrijata Vlade je saopšteno da je danas održana konstitutivna sjednica Radne grupe za Poglavlje 17 - Ekonomska i monetarna unija, na kojoj su predstavljena ključna strateška dokumenta i usvojen Poslovnik o radu, te dogovoreno formiranje radnih timova i koordinatora.

Članovi Radne grupe su sumirali dosadašnji napredak u ispunjavanju ciljeva iz Akcionog plana za Poglavlje 17, dodatno determinisali dalje ključne aktivnosti kao i vremenske okvire za njihovu realizaciju.

Članovi su razmijenili mišljenje u vezi sa nalazima iz izvještaja EK.

"Akcentiran je značaj saradnje između ključnih institucija zaduženih za realizaciju ciljeva postavljenih za ovo poglavlje, kao i tješnje saradnje na polju ispunjenja zahtjeva Evropske unije (EU) postavljenih i za druga pregovaračka poglavlja, kako je navedeno u izvještaju EK“, dodaje se u saopštenju.

Članovi Radne grupe su ukazali na značaj praćenja realizacije preporuka EK datih u mišljenju na Program ekonomskih reformi za napredak u Poglavlju 17, kao i u cijelom klasteru tri – Konkurencija i inkluzivni razvoj.

"Analiziran je Nacrt mape puta za ispunjenje završnih mjerila u ovom poglavlju, koje je ocijenjeno kao vrlo zahtjevno imajući u vidu da zatvaranje ovog poglavlja zavisi i od napretka reformi u cjelokupnoj ekonomiji Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom, Radna grupa je dogovorila aktivnosti na unapređenju tog dokumenta.

Radna grupa je formirana u septembru ove godine i broji 25 članova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније