Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

22. 10. 2021. 18:01 >> 18:02
3

BOŠNJAK-GALICIJA

Akteri afere “Možura” moraju biti privedeni pravdi

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak najavila je pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora o aferi „Možura“. Bošnjak je to saopštila tokom sastanka sa sinom ubijene malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, Metjuom Karuana Galicijom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Galicija je izrazio spremnost da sva svoja saznanja stavi na raspolaganje anketnom odboru i maksimalno pomogne u rasvjetljavanju ovog slučaja.

“Sagovornici su se saglasili da obje strane moraju biti proaktivne i da se ne smije dozvoliti da ovaj slučaj ostane nerasvijetljen do kraja i da akteri ovog korupcionaškog posla moraju biti privedeni pravdi”, zaključuje se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Skupština Crne Gore, Galicija je izrazio žaljenje i sram što su visoki zvaničnici njegove države i sa njima povezana lica učestvovali u korupcionaškoj mreži za pranje novca u kojoj su građani Crne Gore oštećeni u milionskim iznosima.

“Istraživanje koje je nažalost platila životom njegova majka, vodi i do Crne Gore i nekih visokih zvaničnika poraženog režima i sagovornici su se s tim u vezi saglasili da pravda mora biti zadovoljena i da se ovaj slučaj mora rasvijetliti do kraja, ne samo radi žrtve koju je platila njegova porodica, već i radi građana Crne Gori koji imaju pravo na istinu i obeštećenje”, saopšteno je iz Skupštine CG.

Potpredsjednica Bošnjak je, kako je saopšteno, istakla da je rješavanje ove afere bilo i jedno od obećanja u predizbornoj kampanji vledajućih partija, te je preuzela na sebe obavezu da u što kraćem roku, podnese sa svojim kolegama zahtjev za pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora po ovom pitanju.

Kako se navodi u saopštenju, Galicija je izrazio spremnost da sva svoja saznanja stavi na raspolaganje anketnom odboru i maksimalno pomogne u rasvjetljavanju ovog slučaja.

U saopštenju Skupštine CG se podsjeća da je premijer Malte Džozef Muskat morao da podnese ostavku zbog ove afere.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније