Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

24. 10. 2021. 07:31 >> 06:10
2

BRISELSKI PORTAL

CG i Albanija potpuno usklađene sa spoljnom politikom EU

Crna Gora i Albanija jedine od država zapadnog Balkana imaju stoprocentu usklađenost sa spoljnom politikom Evropske unije (EU), objavio je briselski portal ,,Euroactiv", pozivajući se na podatke Evropske komisije. Najmanji procenat usklađenosti, prema tim podacima, ima Srbija.

Kako navodi briselski portal, u 2020. godini, stopa usklađenosti Srbije sa izjavama visokog predstavnika EU za spoljne poslove u ime odluka EU i Savjeta iznosila je 56 odsto, što se i navodi u najnovijem izvještaju Evropske komisije.

"Poređenja radi, Albanija i Crna Gora su bile u potpunosti usklađene, dok je Sjeverna Makedonija imala 96 odsto a Bosna i Hercegovina 70 odsto", navodi briselski portal.

Evropska komisija je u utorak (19. oktobra) objavila svoje redovne izvještaje kao „Paket proširenja“, koji pokrivaju Srbiju, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Dio političkih subjekata u Crnoj Gori tvrdio je ranije da službena Podgorica nema obavezu da se sasvim usklađuje sa spoljnopolitičkim deklaracijama i mjerama Evropske unije i da to ne utiče na proces evropskih integracija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније