Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V/O.Z.

26. 10. 2021. 15:11 >> 17:02
6

METJU GALICIJA ZA RTCG

"Sve što znam podijeliću sa istražiteljima iz CG"

Metju Karuana Galicija, sin ubijene malteške novinarke Dafne Karuane Galicije, kazao je, za Portal RTCG, da je spreman da svoja saznanja podijeli sa crnogorskim istražiteljima, imajući u vidu da je dužnost svakog građanina da to uradi ako ima saznanja o korupciji.

Za naš portal govorio je o aferi "Možura", korupciji u Crnoj Gori i na Malti, ubistvu njegove majke, vezama političkih elita dvije zemlje i sadašnjih i eventualnim budućim istragama.

"Vjerujem da su ljudi u Crnoj Gori, kao i na Malti, dovoljno ljuti zbog korupcije i ubistava kojima se prikriva korupcija i da žele da se to okonča", poručio je Galicija.

On je kazao da je posao Vlade sada da ispita pitanje nekažnjivosti koje, kako je ocijenio, postoji u Crnoj Gori.

Takođe, kazao je da je nemoguće razdvojiti ubistvo njegove majke od slučajeva korupcije koje je istraživala.

"Posmatrajući ubistvo, zapitajmo se šta je bio motiv da se ubije moja majka. Nije je pregazio autobus na ulici ili neki pijani vozač, to je bilo isplanirano hladnokrvno ubistvo, mjesecima planirano. Šta je bio motiv? Poslovi u oblasti eneretike ugovarani su na Malti i u Crnoj Gori. Moja majka je našla dokaze o korupciji iza tih poslova", naveo je Metju Karuana Galicija.

Dafne Karuana Galicija ubijena je bombom koja je bila postavljena u njen automobil u oktobru 2017. godine.

Metju Galicija, koji je takođe novinar, nakon tragičnog događaja napustio je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara i u potpunosti se posvetio nastavku istraživanja slučaja u vezi sa ubistvom njegove majke.

Sa ocem i braćom je osnovao "Dafne Karuana Galicija fondaciju" kako bi radili na poboljšanju vladavine prava na Malti.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније