Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

26. 10. 2021. 11:28 >> 11:29

USKLAĐIVANJE SA EU

Nacrt Zakona o turizmu i ugostiteljstvu do 15. decembra

Rok za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu je 15. decembar, kada će biti dostavljen Vladi Crne Gore na dalje postupanje. Kako ističu u Ministarstvu ekonomskog razvoja, prioritet izmjena je usklađenost sa zakonskom regulativom EU i kvalitet dokumenta.

"U toku je priprema Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, strateški veoma značajnog dokumenta kojim će se regulisati neka od pravnih pitanja koja se tiču uklanjanja biznis barijera, suzbijanja sive ekonomije, zaštite potrošača/turista i poboljšanja cjelokupnog ambijenta u oblasti turizma. Glavni nosilac aktivnosti prilikom pripreme Nacrta je stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja potpomognut stručnajcima iz raznih oblasti, kako bi se na kraju kao rezultat dobio kvalitetan i primjenjiv strateški dokument", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Jedna od ključnih stavki pri izradi je i usklađivanje sa zakonskom regulativom Evropske unije, što će dodatno osnažiti primjenu i imati dugoročne efekte za sve nedostatke koji su godinama zanemarivani.

Tokom ranije održane Javne rasprave upućene su sugestije koje se dodatno razmatraju u cilju unapređenja sadržaja dokumenta, a zbog složenosti procesa stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja naglašava da se javila potreba za organizovanjem dodatnih sastanaka i okruglih stolova na kojima će stručna javnost i svi zainteresovani subjekti diskutovati o tekstu Nacrta.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja pozivaju sve zainteresovane učesnike da se aktivno uključe u stvaranje primjenjivog pravnog okvira koji se tiče turizma i ugostiteljstva, tako što će svoje primjedbe, predloge i sugestije uputiti na adresu elektronske pošte marjan.milacic@mek.gov.me.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније