Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

26. 10. 2021. 11:42 >> 11:43

VUČINIĆ

"I prodaja Avale odrađena na štetu države"

Prodaja hotela "Avala" britanskoj kompaniji "Beppler & Jacobson Ltd” za iznos od 3,2 miliona eura još jedna je u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore, a u korist tajkunskih veza porodice aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, tvrde u Radničkoj partiji.

Kako se navodi u saopštenju predsjednika partije Maksima Vučinića, ovoga puta Đukanović se dovodi se u vezu sa Igorom Lazurenkom vlasnikom kompanije "Beppler & Jackobs" koji je bogatstvo stekao zloupotrebom službenih ovlašćena preko of šor firmi koje je pokušao da legalizuje u Crnoj Gori.

"Baš njemu je zahvaljući Ani Kolarević i njenoj konačnoj presudi pošlo za rukom da kupi hotel 'Avala' i vile po upola nižoj cijeni od procijenjene, iako je u trci na tenderu bila danska kompanija koja je za spomenute objekte dostavila ponudu od 7,5 miliona eura. Igor Lazurenko je još jedno lice sa potjernice koje je utočište za pranje prljavog novca našlo u Crnoj Gori zahvaljući porodici Đukanović. Naime, on se sve vrijeme nalazi na saveznoj potjernici Ruske federacije i to je poznato crnogorskom Ministarstvu pravde, Ministarstvu vanjskih poslova i SDT-u, ali nijedna institucija do objavljivanja dokumentacije NVO MANS nije reagovala na potjernicu za Lazurenkom", navodi Vučinić.

Kako su to i sami Lazurenkovi doskorašnji saradnici okarakterisali i ispričali, kaže Vučinić, milionske tranše koje su stizale u Crnu Goru sa egzotičnih ofšor destinacija prljav su novac, uz potvdu već onoga što se već znalo da je kontroverzni biznismen ukrao milione.

"Postavlja se pitanje zbog čega Đukanović štiti Lazurenka, kada će Specijalno državno tužilaštvo pokrenuti postupak i istragu protiv aktuelnog predsjednika Crne Gore i njegove sestre Ane Kolarević, koji su direktno posredovali da imovina 'Budvanske rivijere' bude oštećena najmanje za dva miliona eura. Ovo je još jedan primjer privatizacije koja se izvršila na štetu države Cren Gore, a u njenom sprovođenu su učestvovali domaći i strani vlasnici prljavog kapitala spregnuti direktno sa tadašnjim premijerom Đukanovićem, kao predsjednikom Savjeta za privatizaciju i njegovom sestrom kao predsjednicom Vrhovnog suda Crne Gore. Ovo je jedan eklatantan primjer korupcije na visokom nivou i uticaja privatnog interesa porodice Đukanović na tadašnju izvršnu i sudsku vlast koja se sama nameće kao tema Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije", naglašava Vučinić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније