Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

03. 11. 2021. 12:56 >> 13:20
1

ZEKOVIĆ

Bečić da zakaže sjednicu oko Bratić i Stijovića

Socijaldemokratska partija (SDP) poziva predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da saglasno Poslovniku Skupštine Crne Gore, stavi na dnevni red Interpelacije koje je ta partija podnijela još u julu.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković podsjeća da je od 16. jula u proceduri Interpelacija o radu Vlade u oblasti poljoprivrede, a od 27. jula Interpelacija za pretresanje rada Vlade u oblasti prosvjete.

Dodaje da Poslovnik ostavlja rok Vladi da se izjasni u roku od 30 dana, a u čl. 200 st. 2 predviđa da "ako Vlada nije podnijela izvještaj interpelacija se stavlja na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine po isteku roka za dostavljanje izvještaja Vlade".

"Iako su protekla više od 3 mjeseca od podnošenja interpelacija predsjednik Skupštine još uvijek nije zakazao sjednicu na kojoj bi razgovarali o politici Vlade u ove dvije veoma važne oblasti, a stanje je od podnošenja interpelacija dodatno pogoršano", kazao je Zeković.

Potpredsjednik SDP-a dodaje da u oblasti poljoprivrede postoji veliki problem.

"Jer je cijena prehrambrenih i drugih inputa porasla 30%-100%, poljoprivrednici su se desetinama puta obraćali ministru, a on im sa svoje ministarske visine odgovarao “treba li stoku da vam prevežem", kazao je Zeković.

On dodaje da je ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta u dosadašnjem toku mandata, kako je ocijenio, pokazala jasnu namjeru da obrazovni sistem Crne Gore prilagodi "jednonostranim i isključivo nacionalno-vjerskim željama, koje su u direktnoj suprotnosti sa ustavnim određenjem građanske multietničke i sekulame države".

"Na sceni je progon i nezakonito otpuštanje inovjernih i onih koji drugačije misle, dok kroz kadrovska rješenja Vesne Bratić za direktore dobijamo ekstremne nacionaliste, podržavaoce osuđenih ratnih zločinaca, teoretičare zavjera, antivaksere i slične koji, zbog same suštine obrazovnog sistema ne bi smjeli da njima rukovode. U međevremenu se situacija u obje oblasti dodatno pogoršala", kazao je Zeković.

Zbog svega navedenog on poziva predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da, kako je kazao, ne krši Poslovnik i zakaže sjednicu Skupštine.

"Na kojoj bi razgovarali o politici Vlade u te dvije oblasti, a Parlament ostvarivao svoju Ustavnu funkciju, kako ne bi iz EU dobijali ocjene kako imamo saziv 'bez presedana'", zaključio je potpredsjednik SDP-a.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније