Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

03. 11. 2021. 18:26 >> 18:29
7

RADUNOVIĆ ZA PORTAL

DF podržava odlaganje izbora

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović rekao je da podržavaju predlog Zakona o dopuni zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se omogućava objedinjavanje lokalnih izbora za kraj maja sljedeće godine. On je za Portal RTCG kazao da taj savez podržava sve što je najboljem interesu građana Crne Gore. 

"Sve što je dogovoreno na sastanku predstavnika parlamentarne većine danas vezano za odrzavanje prve sjednice koja će biti održana 12.novembra, dogovoreno je konsenzusom. To važi i za dnevni red sjednice, i za odlučivanje o tačkama dnevnog reda", istakao je Radunović.

On je rekao da je nesumnjivo da je predsjednik države Milo Đukanović dužan da donese odluku o odlaganju lokalnih izbora u tri opštine. 

Podsjetimo, čelnik parlamenta Aleksa Bečić rekao je danas nakon sastanka da će prva tačka dnevnog reda sjednice biti predlog Zakona o dopuni zakona o lokalnoj samoupravi. Predlog tog zakona, kako je naveo, omogućiće da se izbori na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici , kao i izbori u Ulcinju i Beranama objedine sa izborima u Glavnom gradu i još jednom broju opština krajem maja iduće godine. 

Bečić je rekao da ako je predsjednik države mogao da odloži izbore u Tivtu prošle godine pozivajući se na naredbu Ministarstva zdravlja, sada će biti dužan da upodobi niži pravni akt sa zakonom. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније