Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

05. 11. 2021. 22:06 >> 22:12
1

ESKOBAR

CG napravila ogroman napredak ka Evropi

Crna Gora je napravila ogroman napredak na svom putu prema Evropi, ocijenio je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, Gabrijel Eskobar.

Eskobar je, u intervjuu Radiju Slobodna Evropa, kazao da je Crna Gora čvrst saveznik NATO-a i najavio da će, nakon posjete Bosni i Hercegovini, posjetiti tu državu, kako bi “razgovarao o svim mogućnostima koje ta zemlja nudi”.

“Želimo da održimo seriju sastanaka i razgovaramo o potencijalu za ekonomski razvoj regiona Zapadnog Balkana, ali i o načinima na koje Sjedinjene Američke Države (SAD) mogu pomoći da se kreiraju mogućnosti za Balkan”, rekao je Eskobar.

On je kazao da je njegova poruka Evropskoj uniji da je Balkan područje koje pruža mogućnosti, dodajući da bi volio da vidi ubrzanje procesa proširenja.

“Volio bih da ohrabrim američke i evropske kompanije da vide Balkan onakvim kakav on jeste – tržište u nastajanju, tržište koje se brzo razvija, s ogromnim brojem talentovanih, dobrim univerzitetima i izvanrednim geografskim položajem”, naveo je Eskobar.

On je poručio da se prioriteti SAD-a na Zapadnom Balkanu nijesu promijenili.

“Gledam 20 godina unaprijed, na ljude koji se sad rađaju na Balkanu, oni moraju naći mogućnosti da žive normalne, ekonomski isplative živote u zemljama u kojima se rađaju, ako tako odaberu”, rekao je Eskobar.

On je kazao da se stanovnici balkanskih država jako teško odlučuju da ostanu u svojim državama, zbog ekonomske situacije.

“Prema mom mišljenju, a tome sam svjedočio, ljudi na Balkanu su svuda jako vrijedni i cijenjeni. Oni grade moju zemlju, oni grade Evropu. Trebamo ih da izgrade Balkan”, rekao je Eskobar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније