Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

12. 11. 2021. 18:17 >> 18:19
2

JUKIĆ BOGDANOVIĆU

DPS će i dalje biti važan akter demokratskog sazrijevanja CG društva

Ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Crnoj Gori Branimir Jukić pozdravio je napore koje je Demokratska partija socijalista ulagala u izgradnji multietničke i građanske Crne Gore i izrazio uvjerenje da će DPS i dalje biti važan akter demokratskog sazrijevanja crnogorskog društva.

On je to kazao tokom sastanka sa generalnim sekretarom DPS-a Aleksandarom Bogdanovićem.

Kako navode iz DPS-a tokom sastanka su razmijenjena mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u regionu i ocijenjeno da izazovi sa kojima se suočavaju društva na Zapadnom Balkanu moraju da se pravazilaze snažnom posvećenošću svih političkih i društvenih aktera prema demokratskim principima.

"Konstatovano je da se u regionu češće govori o ugroženoj stabilnosti, nego o napretku u integracijama, što mora biti znak upozorenja za sve koji žele stabilan i prosperitetan region. Osvrćući se na destruktivno djelovanje aktuelne vlasti prema interesima Crne Gore, Bogdanović je istakao da Demokratska partija socijalista ostaje privržena ostvarivanju strateških ciljeva Crne Gore i daljem usvajanju evropskih vrijednosti, na kojima se temelje istorijska dostignuća moderne Crne Gore", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bogdanović je, kako se dodaje, sagovornika informisao o procesu unutarpartijske reforme i istakao da je on u završnoj fazi, kao i da se benefiti organizacionih i kadrovskih rješenja očekuju u narednom periodu, kroz kvalitetnu i vjerodostojnu političku ponudu prema građanima, koja treba da rezultira obnovom povjerenja prema politikama DPS-a.

Bogdanović je Jukića upoznao i sa aktivnostima kampanje za lokalne izbore u tri opštine i izrazio nadu da će pobjeda na ovim izborima biti vjetar u leđa većinskoj, građanskoj i evropskoj Crnoj Gori.

"Ambasador Jukić je pozdravio napore koje je Demokratska partija socijalista ulagala u izgradnji multietničke i građanske Crne Gore. Izrazio je uvjerenje da će DPS i dalje biti važan akter demokratskog sazrijevanja crnogorskog društva i u tom pravcu ohrabrio proces unutarpartijske reforme u cilju daljeg jačanja političkog kapaciteta", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније