Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

13. 11. 2021. 07:20 >> 07:21
4

USVOJENA PLATFORMA

Krivokapić ide u posjetu Savjetu Evrope

Premijer Zdravko Krivokapić predvodiće delegaciju Crne Gore koja će zvanično posjetiti Savjetu Evrope, u Strazburu, 18. i 19. novembra ove godine. Kako je navedeno u ptaformi za posjetu, biće to prilika da se osnaže politički kontakti i unaprijedi saradnja između Crne Gore i Savjeta Evrope. 

Vlada je juče usvojila Platformu za posjetu predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr. Zdravka Krivokapića Savjetu Evrope 18. i 19. novembra 2021. godine. Kako se naglašava, posjeta predsjednika Vlade Savjetu Evrope biti prilika za susrete na najvišem nivou, kojima će se osnažiti politički kontakti i unaprijediti saradnja između Crne Gore i Savjeta Evrope. 

"Susreti će poslužiti da se potvrdi posvećenost Crne Gore da nastavi da bude odgovorna i pouzdana članica Savjeta Evrope, koja će ostati dosljednja u ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u organizaciji, odnosno njenim ciljevima i standardima. Posjeta će takođe biti prilika da se izrazi podrška naporima Savjeta Evrope u promovisanju i unapređenju demokratskih vrijednosti i vladavine prava u cilju efikasnog suočavanja sa tradicionalnim ali i modernim izazovima", piše u tekstu platforme.

Navodi se da će posjeta biti prilika da se afirmiše da je za Crnu Goru saradnja sa Savjetom Evrope i dostizanje evropskih standarda od krucijalnog značaja.

"Kako u kontekstu unutrašnjih reformi i dalje demokratizacije društva, tako i za dalji napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji", navedeno je u tekstu platforme. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније