Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

14. 11. 2021. 17:47 >> 17:53
3

DEMOKRATE

"Analiza Vujovića dirigovana i pogrešna"

Analize Zlatka Vujovića funkcionišu po principu da se najbitnije izostavi, sporedno kroz krive uglove isforsira, a pečat svemu uvijek je da se izmisli nešto protiv protivnika DPS-a, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. Zbog toga mu je, ističu, svaka analiza bila ne samo pogrešna, dirigovana, namještena, već nerijetko i smjehotresna.

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na izjave političkog analitičara Zlatka Vujovića. 

"Posljednja u nizu analiza Zlatka Vujovića je, krajnje očekivano, na tragu svih prethodnih: pokušaj nametanja krive slike o politički bitnim odgađajima. Ovaj lažni NVO aktivista, a stvarni funkcioner DPS-a, se aktivira pred svake izbore kako bi obmanuo javnost i birače, sa posebnim akcentom na uljepšavanje slike o Đukanoviću i DPS-u", navode iz Demokrata.

Zato, ističu, u ovoj analizi nismo čuli ono što svi znaju, a to je kako kažu, da je Đukanović za naše zapadne saveznike političar prošlosti, ali jesmo, poručuju, neke “aspekte” koje niko živ nije niti kazao, niti na taj način razumio.

"Pa je tako i u ovoj trećerazrednoj smjehotresnoj analizi DPS-ovog funkcionera, navedeno da je SNP proevropska partija (čime se ne bavimo, to građani treba da prosude) koja izlazi iz zagrljaja DF, ali se, eto, Demokrate priblizavaju DF-u, jer su glasale za amandmane SNP-a. Ovakvu inteligentnu i na “činjenicama” zasnovanu analizu može dati samo neko ko i ne pročita prije nego i prihvati ono što mu u kancelarijama DPS-a napišu", navode u saopštenju.

Zato je, kažu iz Demokrata, Zlatko Vujović, nejveći DPS-ovac, među DPS-ovcima.

"Njegovom nacionalšovinističkom DPS-u i svim drugim desničarskim organizacijama su najviše zapadne adrese jasno saopstile šta misle. U to smo se uvjerili i putem već čuvenog tvita Eskobara nakon sastanka sa Đukanovićem, što je najbolje potvrdila panična reakcija njegovog kabineta. Vjerovatno slučajno, zaboravio je Vujović da naglasi da podršku Zapada nema niko ko dijeli ljude, ko politike zasniva na destrukciji i radikalizmu, ko izigrava zakone i čije je naslijeđe antievropsko. Prava je šteta što stvarnost oporo razobličava Vujovićevo maženje DPS-a, čiji je funkcioner", navode u saopštenju.

Još bitnije, kako kažu, najjasnije nedvosmisleno je data puna podrška novoj vlasti.

"A o dijelu Vujovićevih fantazija o Demokratama najbolje govore nebrojene pohvale na račun rada i ostvarenja predsjednika Skupštine Alekse Bečića: od najviših zvaničnika EU, američkih partnera i samog Eskobara, preko predsjednika Turske Redžepa Erdoana ali i brojnih drugih visokih svjetskih zvaničnika svi su saglasni u jednom: Bečić i Demokrate su stub stabilnosti na evropskom putu Crne Gore, ali i čuvar multietniččnosti i unutrašnje stabilnosti. Nebrojeno puta rečeno krajnje nedvosmisleno", ističu iz Demokrata.

Da je po analizama ovog i sličnih analitičara DPS-a, kako kažu, Demokrate do sad ne bi ni postojale.

"A mi smo "samo" pojedninačno najjača partija u vlasti u Crnoj Gori. Toliko o utemeljenju, logici i istini Vujovićevih analiza", poručuju iz Demokrata.

Suštinski problem za Vujovića i DPS je, isitču iz Demokrata, u tome što odlično znaju da Demokrate žestoko ulaze u biračko tijelo te partije, odakle i dolaze ovi nevješti pokušaji obmane javnosti i amortizacije poraza.

"Na kraju, da podsjetimo javnost: Vujovića možete vidjeti na svim skupovima DPS-a, baš kao i u svim akcijama aboliranja nečasne prošlosti te sad već bivše partije", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније