Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: I. P. ]

18. 11. 2021. 08:13   >>  17:35 9

ĐELJOŠAJ

Loša poruka ako direktor HE Piva ostane na funkciji

Predsjednik Opštine Tuzi i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj ocijenio je da bi bila loša poruka ukoliko bi direktor Hidroelektrane (HE) Piva Radomir Radonjić ostao na funkciji, nakon što je putem društvenih mreža uputio uvrede albanskom narodu i predsjedniku Force Genciju Nimanbeguu.

Đeljošaj je u Jutarnjem programu TVCG, tokom Prelistavanja štampe, rekao da danas imamo katastrofalnu situaciju u kojoj javni funkcioner vrijeđa narode, vjerske zajednice i poslanike.

"Uputio je toliko pogrdnih riječi, da sam se pitao je li moguće da on još uvijek nije smijenjen. On ima nadređenog, i ako on nije reagovao...ne možemo da se oglašavamo samo. Da se neki sekretar u Opštini Tuzi tako ophodio javno prema bilo kome, ne bi ostao dva minuta na toj poziciji", rekao je Đeljošaj.

Loša poruka je, kaže, ako bi on i dalje ostao na funkciji.

"Sankcije, 20 odsto od plate, to je nešto što je mizerno, s obzirom na ono što je javni funkcioner napisao, ili izgovorio, a nažalost misli. Jer što misli, to je napisao, i vjerovatno prenosi na zaposlene, porodicu, društvo i to moramo da spriječimo", rekao je Đeljošaj.

Svi poslanici da podrže smjenu vlade

Govoreći o političkoj situaciji u Crnoj Gori, on je rekao da bi bilo logično i moralno da inicijativa o smjeni aktuelne vlade krene od svih poslanika u crnogorskom parlamentu, kako bi se ostavio rok za eventualni dogovor o novoj ili prelaznoj vladi.

rekao da najveći dio građana i poslanika smatraju da aktuelna politička situacija u Crnoj Gori nije održiva.

Kazao je da su spremni da podrže inicijativu za smjenu vlade, ukoliko je pokrene Demokratski front (DF).

"Oni je nijesu pokrenuli i iskreno ne razumijem zašto to nijesu uradili do sada. Toliko su poniženja imali od ove vlade, da je to nevjerovatno. Iskreno, nikad ne bih mogao da istrpim ono što su oni istrpili od ove vlade, a da ne pokrenem pitanje povjerenja", rekao je Đeljošaj.

Navodeći kako je siguran da građani nijesu glasali za ovakvu vladu, Đeljošaj je rekao da je možda i bilo potrebno da imamo  ovakvu vladu.

"Mislim da je sada ispod nivoa za državu koja je članica NATO saveza da nas predstavlja ovakav premijer", ocijenio je Đeljošaj.

Komentarišući epidemiološke mjere, on je rekao da bi trebalo naći kompromis između mjera i ekonomije, te da je najbolja poruka da se vakcinišemo.

"Da smo se vakcinisali ne bismo danas razmišljali o tome hoće li biti proslava na otvorenom", rekao je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније