Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

18. 11. 2021. 17:27 >> 17:34
3

ABAZOVIĆ

Opcija manjinske vlade postoji, postojeća funkcioniše

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da nije razgovarao sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, ali da je opcija manjinske vlade postojala i ranije, te da postojeća Vlada funkcioniše.

"Čulo se mnogo toga, da li može da se napravi tehnička Vlada, manjinska, politička, rekonstrukcija.... U ovom trenutku ne vidim da je nešto izvjesno. Rekao sam i ranije, bez obzira na neke medijske interpretarcije, GP URA ne izbjegava dijalog. Ponavljam, dva mjeseca smo izgubili oko priče o rekonstrukciji i ništa. Mislim da treba da izglasamo Tužilački savjet, budžet i Zakon o porijeku imovine koji će se brzo naći u parlamentu. Dok budemo tu gdje jesmo daćemo maksimum da se vide rezulati u u korist građana. Nećemo ići da ugrozimo evropski put Crne Gore, to je naš najveći cilj", kazao je on.

Poručio je i da se treba naći način da se izabere sudska i tužilačka vlast.

"Da se formira sudska vlast, da ne dođe do blokade institucija. Ako neko može mimo nas da se dogovara, ja ih pozivam da to učine što prije, jer će to i nama olakšati situaciju", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније