Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

24. 11. 2021. 18:40   >>  18:44 3

DF REAGOVAO

Imenovanjem Ljiljanića premijer krši sporazum

Demokratski front (DF) reagovao je povodom imenovanja Milana Ljiljanića za v.d. direktora kompanije Monteput, koji je na toj poziciji naslijedio Jonuza Mujevića. U DF-u ističu da je tim postupkom "odlazeći premijer Zdravko Krivokapić po ko zna koji put prekršio koalicioni sporazum parlamentarne većine":

Ljiljanić bi, kako kažu iz DF-a, trebalo da pojača redove stranke u formiranju "koju ovih dana ubrzano konstituišu ministar Spajić i djeca Zdravka Krivokapića".

"Ovakvo kabadahijsko ponašanje odlazećeg premijera najbolje govori o tome kome je stalo do funkcija, i ko je, uzurpirajući poziciju premijera, kroz klasičnu zloupotrebu službenog položaja nastavio privatizovanje institucija", kazali su u reagovanju iz DF-a.

Tvrde da skoro dva mjeseca premijer Krivokapić "nije želio da uvrsti u dnevni red Vlade predlog Ministarstva saobraćaja i kapitalnih investicija za imenovanje direktora Monteputa, shodno koalicionom sporazumu".

"Nego je zajedno s ministrom Spajićem imenovao budućeg stranačkog funkcionera Ljiljanića, potvrdivši da nije dostojan funkcije koju obavlja. Zato želimo da poručimo crnogorskoj javnosti da upravo oni, koji su nas optuživali za navodno pozicioniranje po dubini, za njihovu stranku u formiranju uzeli su Upravu za šume, Barsku plovidbu, Kotorsku plovidbu, Upravu za carine, Monstat, Monteput, Agenciju za ljekove i na desetine drugih sistema kojima kadriraju djeca Zdravka Krivokapića i Spajić", saopštio je DF.

Smatra da se "Krivokapić i njegova djeca, zajedno s Milojkom  Spajićem, ponašaju prilično revolucionarno i otimački da bi im pozavidjeli i kožnomantilaši iz 1946. godine".

"Formiranje nove Vlade i nezavisnog tužilaštva biće prava prilika da saznamo ko je u Vladi učestvovao u švercu cigareta, ko je, i za koji iznos, upropastio akciju hapšenja rekordne isporuke kokaina, da li je neko, i za koji iznos, dodijelio politički azil Telmanu Ismailovu, da li je neko u aktuelnoj Vladi, ili nečija djeca, trgovao ekonomskim državljanstvima, da li su neki ministri i direktori državnih sistema učestvovali u namještanju tendera, da li su nečija djeca vozilima ANB-a putovala na ljetovanje u Grčku, za čijeg sina je klan iz Granda specijalno otvorio autoput, kao i još hiljade pitanja koje ćemo tek da otvorimo", zaključuje se u reagovanju DF-a.  

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније