Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 12. 2013. 11:32   >>  11:34

IZGRADNJA DRUGOG BLOKA

SNP: Vlada ignoriše opštinu Pljevlja

Crnogorska Vlada onemogućava predstavnike opštine Pljevlja da učestvuju u postupku formulisanja uslova za izgradnju drugog bloka Termoelekrane, ili makar da imaju uvid u čitav postupak, poručuju iz pljevaljskog SNP-a.

U SNP-u kažu da je crnogorska javnost zapljusnuta ovih dana medijskim informacijama o intenziviranju procesa odabira stranog partnera za gradnju drugog bloka TE Pljevlja od Elektroprivrede Crne Gore, odnosno Vlade.

"I bez obzira na neobičan način koji je Vlada izabrala za realizaciju ove velike investicije – bez međunarodnog tendera, u opštini Pljevlja niko ne bi gledao u zube ovom životno važnom poslu, ne samo za Pljevlja nego i za posrnulu crnogorsku ekonomiju, da se o uslovima koje Vlada postavlja međunarodnim partnerima zna više, da je postupak transparentan, i da je u taj proces, u mjeri svojih zakonskih ovlašćenja i interesa lokalne zajednice uključena i lokalna samouprava u Pljevljima. Ništa od toga", poručuju iz SNP-a.

Navode da zaprepašćuje ignorantski odnos  Vlade prema svim relevantnim institucijama opštine Pljevlja, od Skupštine, preko radnih tijela, političkih partija, pa do predsjednika Opštine, kada je u pitanju ovaj posao.

"Stavovi zvaničnih organa opštine Pljevlja uvijek su po ovom pitanju bili konstruktivni, odmjereni, realni i na fonu interesa ne samo Opštine, već i države u cjelini. Tim prije začuđuje ovakav odnos i ponašanje, kad je više nego jasno da gradnje drugog bloka Termoleketrane Pljevlja ne može biti bez rješavanja ključnih problema ove sredine, prouzrokovanih prije svega radom Rudnika uglja i sadašnjeg bloka Termoelektrane, koji su ukupan životni ambijent na području opštine Pljevlja učinili nepodnošljivim", poručuju iz SNP-a.

Navode da je neozbiljno je i neodgovorno kao državni stav odabrati aroganciju i uspostaviti, tajnovitost uslova za gradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, dovodeći na taj način u zabludu ne samo crnogorsku javnost već i potencijalne investitore.

"Strahujemo da na ovaj način kod stranih partnera može biti kompromitovana i sama ideja za realaizaciju ove značajne investicije, ali i poljuljano povjerenje u ukupan ambijent investiranja u Crnoj Gori, što opet posebno pogađa Pljevlja i najavljene druge investicije u ovoj sredini", poručuju iz SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније