Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ M.L.B. ]

27. 11. 2021. 14:35 >> 16:12
27

ĐUKANOVIĆ

Politička vlada bolje rješenje od manjinske

Politička vlada ili novi izbori, bolje su rješenje od manjinske vlade, ocijenio je predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović.

On je novinarima, nakon Balkanskog integracionog foruma, kazao da niko nije uslovljavao formiranje manjinske vlade njegovim odlaskom iz partije.

“Nikada niko nije ni pomislio da razgovara tako sa mnom. To nije tema za razgovore i nećemo dozvoliti da bilo ko to nama kaže”, rekao je Đukanović.

Đukanović je ocijenio da je riječ o pokušaju političke kompromitacije DPS-a, od onih koji su mislili da će ta partija nakon izbora biti arhivirana.

“To se nije desilo. Mi smo pokazali da se za prave vrijednosti može govoriti i iz opozicije”, rekao je Đukanović.

On je kazao da je, nakon parlamentarnih izbora, DPS naveo da će podržati manjinsku vladu zbog, kako je rekao, zabrinutosti za evropski put Crne Gore.

Đukanović je rekao da odnos DPS-a prema ideji manjinske vlade nije isti kao prije 15 mjeseci, jer ta partija ima nova saznanja, iskustva i očekivanja.

DPS, kako je dodao, u kontaktima sa tradicionalnim partnerima ima dva rješenja – izbore i političku vladu, koja su, kako je rekao bolja od manjinske vlade.

“Manjinska vlada bi mogla da bude u ulozi žrtve kada se bude odlučivalo na narednim izborima, jer nemaju dovoljno vremena da poprave pošasti ove vlade. Zato mislim da je bolja rješenje politička vlada”, rekao je Đukanović.

On je istakao da oni koji žele da saradnju sa DPS-om moraju imati na umu da je to najjača partija na crnogorskom političkom spektru.

“Ne treba nas ubjeđivati da je sve bolje od postojećeg stanja. Ako je manjinska vlada jedino rješenje, razgovaraćemo u DPS-u o tome”, poručio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније