Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 12. 2013. 14:49 >> 14:49

POSJETA

Lukšić sjutra u Slovačkoj

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće sjutra, u zvaničnoj posjeti Republici Slovačkoj na poziv potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Slovačke, Miroslava Lajčaka, najavljeno je iz tog resora.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija pored susreta sa slovačkim šefom diplomatije, potpredsjednik Lukšić sastaće se i sa predsjednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem.

"Posjeta Slovačkoj je prilika da se razmotre perspektive za dalje učvršćivanje političkih i međudržavnih veza, te da se definišu konkretne zajedničke aktivnosti i projekti od obostranog interesa u predstojećem periodu, sa posebnim akcentom na oblasti evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, ekonomije,  te razvojne saradnje", saopšteno je iz MVPEI.

Posjeta je, kako navode, ujedno prilika za prezentovanje rezultata koje je Crna Gora ostvarila u kontekstu integracije u Evropsku uniju i NATO, kao i za identifikovanje oblasti u okviru ovih procesa u kojima će kao i u prethodnim godinama, slovačka iskustva i ekspertiza biti dragocjeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније