Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

01. 12. 2021. 12:44 >> 13:45
9

ABAZOVIĆ

URA se ne plaši izbora, to je čista opcija

Nema straha od povratka DPS na vlast, poručio je lider GP URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, odgovarajući na pitanje da li može da garantujeda niko iz GP URA neće glasati za inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi. On je kazao i da izbore ne bi isključio kao opciju. "Mi se izbora ne plašimo. Ta opcija je toliko čista da ne postoji čistija", poručio je Abazović.

“Nema straha od povratka DPS-a na vlast. Nema nikakvog straha građani mogu da budu relaksirani, DPS se vratiti neće”, saopštio je Abazović, odgovarajući na pitanje novinara.

On je kazao da je obaveza svih političkih sistema da nađu opciju kako da odblokiraju sistem.

Na pitanje kako će GP URA glasti kada na dnevni red u Skupštini dođe inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Abazović kaže:

"Čekamo 10. decembar jer DF (Demokratski front) treba da nešto da saopšti. Nemam neka spektakularna očekivanja”, naveo je Abazović.

Ako je postojala partija koja je od početka podržavala ovu Vladu to je, kako navodi Abazović, URA. Poručio je i da će GP URA nastaviti da podržava sve akte Vlade.

“Ako nekom trebaju specijalne garancije, da bi nekoga nazivao izdajnikom ili ne, nikakve specijane garancije niko neće dobiti, posebno DF. I to je to to je poruka veoma jasna. Naša politika je vrlo autonomna, pragmatična, potpuno principijelna od početka do kraja”, naveo je Abazović.

On kaže da GP URA nije ulazio u rekonstrukciju niti u tajne dogovore.

“Naši stavovi će biti kristalo jasni. U ovom trenutku se u Crnoj Gori ništa nije promijenilo u odnosu na dva mjeseca ranije", naveo je Abazović i dodao da će se u slučaju na te promjene DF odnijeti.

On je dodao da svaki poslanik u Skupštini ima pravo da misli šta hoće.

"Uopšte me ne ne tangira šta o svemu misli DF. Apsolutno me ne interesuje. Zato što je DF 20 puta najavio obaranje Vlade, zato što je DF jedina politička opcija koja je ucjenjivala ovu Vladu", poručio je Abazović.

Božena Jelušić će, kaže Abazović, glasati kako treba “da glasa i kako je glasala do sada”.

Upitan da li je za razgovor sa DF, Abazović je rekao da će vidjeti šta će ta partija uraditi 10. decembra.

“Ne treba da čekaju naš odgovor jer je on stigao odavno. Šta će DF da uradi 10. vidjećemo. Ako im se ide na vanredne izbore, ja to ne bih isključio kao opciju, meni je to čista opcija. Ako ne možemo da se dogovorimo, vratimo mandat građanima, nije to nešto što treba isključiti. Mi se izbora ne plašimo. Svega smo se nagledali u ovih godinu dana, vjerujte da je ta opcija toliko čista da ne postoji čistija. A da ćemo mi stavove usmjeravati u odnosu na to šta želi DF ili Medojević, ja to ne mogu da prihvatim", kazao je Abazović.

Govoreći o situaciji u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), Abazović je kazao da će o tome biti riječi na sjednici Vlade.

"Vlada je zakazana za danas u 17:30 sati i vjerovatno će resorni ministar pokrenuti ovu temu. Ja sam iz medija saznao za tu situaciju”, kazao je Abazović.

On je poručio da će vidjeti da nađu neku soluciju.

“Stanje sa energetikom u svijetu je nešto na šta CG ne može da utiče, ali evo da vidimo šta su solucije", naveo je on.

Ranije danas iz Građanskog pokreta URA su poručili da nema razloga da glasaju nepovjerenje Vladi.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније